De Hilt: einde van tijdperk, begin van iets nieuws

Hekken verrijzen rond De Hilt. Binnenkort begint het sloopwerk.

Hekken verrijzen rond De Hilt. Binnenkort begint het sloopwerk.© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden

Ronald Frisart
Eemnes

Hekken sluiten De Hilt voorgoed af voor de inwoners van Eemnes. Eerst wordt asbest uit het gebouw verwijderd, daarna gaat het tegen de vlakte om plaats te maken voor woningen.

Daarmee brengt deze foto het einde van een tijdperk in beeld - de tientallen jaren waarin De Hilt een belangrijke rol speelde in het sociale en sportleven in het dorp.

Tegelijk markeert het plaatsen van de hekken dat er iets nieuws aankomt: woningbouw. En dat niet alleen op de plek die De Hilt achterlaat, maar ook op de plek van schoolgebouw Hink Stap Sprong.

Voor beide projecten heeft de gemeente nu opgefriste stedenbouwkundige visies klaar. Wethouder Theo Reijn had ze graag tijdens een informatieavond aan inwoners gepresenteerd. Maar de coronacrisis maakt dat onmogelijk. In plaats daarvan geeft Reijn over beide nieuwbouwprojecten uitleg in een filmpje. Het is op de website van de gemeente (www.eemnes.nl) te vinden onder het kopje ’Projecten’ (rechts in de donkerrode balk) en dan ’Herontwikkeling De Hilt’ of ’Herontwikkeling Hink Stap Sprong’ aanklikken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.