Geen collecte, dan maar hopen op verkoop spelletjesboek, aldus schrijfster Nigtevecht

De omslag van het boek

Nigtevecht

Collecteren zit er dit jaar niet in, maar met een spelletjesboek hoopt kinderboekenschrijfster Charlotte Doornhein uit Nigtevecht toch nog op geld voor Reuma Nederland.

Samen met haar uitgever vraagt ze aandacht voor haar bijna tien jaar geleden verschenen boek Curaçao voor kinderen met lef. ,,Juist nu kinderen veel thuis zijn is er behoefte aan activiteiten en spelletjes. En daar zit dit boek vol mee”, aldus de Nigtevechtse.

Het boek, voor kinderen van 4-14 jaar, zit vol spelletjes die je overal ter wereld kunt spelen in huis, tuin of op een (school)plein. Doornhein inventariseerde destijds wat op Curaçao wordt gespeeld, en vulde dat aan met Chinese, Surinaamse en joodse spelletjes. ,,Een mooi moment nu om het boek te herintroduceren”, vindt ze. ,,Ouders vinden het soms lastig om leuke bezigheden voor hun kinderen te verzinnen. Wat doe je als al het huiswerk is gedaan?”

Doornhein collecteert in deze periode in haar woonplaats Nigtevecht voor ReumaNederland. ,,Mijn oma had reuma. Ik heb van dichtbij gezien wat de ziekte met je doet.” Vanwege corona is de collecte afgeblazen en loopt de organisatie belangrijke inkomsten mis. Door in april en mei de helft van het verkoopbedrag (tien euro) aan ReumaNederland te schenken hoopt ze toch wat te kunnen doen.

Bestellen kan onlinevia https://boekwinkel.levendiguitgever.nl/caribische-kinderboeken/50-curacao-voor-kinderen-met-lef.html

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.