Smakelijk hart onder de riem; Eemnes trakteert 80-plussers op paasbrood

Paasbroden voor Eemnesser 80-plussers.© Gemeente Eemnes

Mirjam van Twisk
Eemnes

Alle inwoners van Eemnes die tachtig jaar of ouder zijn hebben van hun gemeentebestuur een paasbrood gekregen. Om ze een hart onder de riem te steken in moeilijke tijden.

De paaslekkernij gaat vergezeld van een meelevende brief van burgemeester Roland van Benthem en een bon voor een bloemetje die moet zorgen voor een beetje lente in de woonkamer.

In de brief toont de eerste burger warme betrokkenheid bij de positie waarin de oudste inwoners van zijn gemeente verkeren. Hij schrijft: ’Wij realiseren ons dat het voor u moeilijke tijden zijn. De coronamaatregelen zijn ingrijpend. Even erop uit, een boodschapje doen, een kopje koffie ergens drinken, uw hobby beoefenen of uw kleinkinderen ontvangen. De ’normale’ dingen, zijn nu even niet ’gewoon’ meer. Dat is de werkelijkheid waarin we nu leven en waar u als oudere wereldburger het extra moeilijk in heeft. U moet weten dat we aan u denken. En dat we er voor u zijn.’

Vervolgens wijst Van Benthem op initiatieven in de gemeente die het leven voor de ouderen makkelijker kunnen maken: Versa Welzijn die boodschappen doet en medicijnen ophaalt, de Zonnebloem die aandacht geeft en geluksmomentjes kan creëren en ’Met je hart’ voor mensen die zich eenzaam voelen. Ook brengt hij een speciale editie van het gemeentelijk blad De Rotonde onder de aandacht waarin allerlei tips voor ouderen zijn verzameld.

De burgemeester sluit zijn paasbroodbrief af met de woorden: ’Om u een hart onder de riem te steken, bieden wij u graag een kleine attentie aan. Laat het u smaken. Houd moed. Wij hopen dat we dit coronatijdperk snel achter ons kunnen laten en dat we u in goede gezondheid weer mogen ontmoeten.’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.