Premium

Golfer Julien Mager had hoge ogen willen gooien met het team van Goyer. ’Ons trainingsweekeinde werd abrupt afgebroken omdat kwartier later de baan op slot ging’

1/2
Eemnes

Nog voor een bal geslagen was, bleek de voorjaarscompetitie vanwege corona al voorbij voor de mannenploeg van golfclub Goyer uit Eemnes. Of ooit nog om de landstitel 2020 gespeeld wordt, is hoogst onwaarschijnlijk. Teamcaptain Julien Mager (22) heeft het er moeilijk mee. ,,Ik heb er met mijn teamgenoten zo lang en hard naartoe gewerkt.”

Waar en wanneer werden jullie geïnformeerd over het schrappen van de competitie?

,,Twee weken voor de eerste ronde, begin maart, kwam het bericht dat de start was uitgesteld. Een week later waren we op trainingsweekend bij The Dutch in Spijk. Met nog twee holes te gaan, het was omstreeks kwart voor zes ’s middags, stoof plotseling een marshall in een buggy op ons af. We hadden nog een kwartier de tijd om te zorgen dat we van het golfterrein afkwamen, was de boodschap. Om zes uur ging het hek op slot als gevolg van de even daarvoor afgekondigde landelijke maatregelen. We zouden na afloop van de training ook nog eten in het clubhuis. Maar dat was eveneens haastig leeggemaakt en we konden er niet meer in. Zaten we om kwart over zes met een rammelende maag in de auto op weg naar huis. Niet lang daarna kwam het bericht dat de competitie verder werd opgeschort. Persoonlijk geloof ik niet dat nog om de titel gespeeld wordt.”

Hoe kwam dit binnen bij jou?

,,Als een enorme teleurstelling. In oktober ben ik samen met nog zes golfers en de staf bij Goyer, waar ik tien jaar speel waarvan zeven in het eerste, gestart met de voorbereidingen en de selectie. Uiteindelijk is één teamlid afgevallen en met de andere vijf overgeblevenen heb ik maandenlang keihard getraind en heel veel uren op de baan doorgebracht. Ik was ook optimistisch over onze titelkansen. De laatste drie jaar haalden wij twee keer de kruisfinales. Vorig seizoen werden we daarin onverdiend uitgeschakeld door Houtrak. Uitgerekend tegen dat team zouden we dit jaar de eerste competitieronde spelen. Op de kalender stond een vette rode cirkel om dat weekend. We wilden revanche en voor de titel gaan. Daar hebben we keihard naartoe gewerkt. De stijgende lijn zat er in. Helaas, het is er niet van gekomen.”

Geen golf voorlopig. Kom je deze dagen een beetje door?

,,Ik heb genoeg te doen. Mijn studie business analistics aan de VU vraagt tijd. Ik hoop volgend jaar af te studeren. Daarnaast ben ik eigenaar van een uitzendbureau op het gebied van data. Wij analyseren bijvoorbeeld data voor bedrijven en instellingen. Eens in de twee weken ga ik op bezoek bij mijn ouders in Laren. Tussendoor is er online contact, maar dat is niet hetzelfde als elkaar fysiek zien. Om te ontspannen kijk ik films op Netflix. En verder leef ik best gedisciplineerd en hou mij aan de maatregelen met betrekking tot het virus.”

Hoe blijf je fit?

,,Ik woon in De Pijp in Amsterdam en ben normaal gesproken vaak in de sportschool te vinden. Dan kan niet meer. Nu ren ik regelmatig in het Sarphatipark rondjes, die ik afsluit met een sprint naar huis. Maar dat is niet mijn favoriete manier om te sporten, ik heb het niet zo op hardlopen. Ben meer van het explosieve. Daarom heb ik een set kabels om mee te oefenen en train ik veel met het eigen lichaamsgewicht.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal