Bink kinderopvang biedt doordeweeks en in het weekend 24-uurs noodopvang aan in Hilversum en Soest

Bink kinderopvang biedt doordeweeks en in het weekend 24-uurs noodopvang aan in Hilversum en Soest
© Foto Bink
Hilversum

Bink kinderopvang biedt vanaf vrijdag 10 april 24-uurs noodopvang aan voor kinderen van wie één of beide ouders een cruciaal beroep hebben.

Bink heeft in totaal 75 kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang in Hilversum, Soest, Soesterberg en Huis ter Heide. De 24-uurs noodopvang is afhankelijk van de wens en de vraag vanuit ouders geopend, en gaat al bij e´e´n aanmelding open. De (24-uurs) noodopvang is ook voor niet-Bink klanten beschikbaar en is kosteloos.

Op verzoek

Vanaf 23 maart bood Bink al doordeweeks overdag noodopvang aan. Op verzoek van de gemeenten Hilversum en Soest heeft Bink zich daarna voorbereid op verzoeken van ouders om 24-uurs noodopvang te bieden. ,,Er waren al wel wat oriënterende vragen over vroeger of tot later open en over feestdagen en weekenden, maar nog niet zozeer over nachtopvang”, meldt Jeanette van Tellingen, programmamanager organisatieontwikkeling. ,,Dat kan natuurlijk veranderen nu deze mogelijkheid er is en bekend is gemaakt.”

Nachtopvang

Noodopvang overdag (ook in het weekend en op feestdagen) vindt plaats op verschillende locaties in Hilversum, Soest en Soesterberg. Voor nachtopvang is dat bij kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Avonturijn in Hilversum, en bij kinderdagverblijf Dribbel en buitenschoolse opvang Villa in Soest.

Eén kind

In veel plaatsen in de regio is 24-uurs noodopvang inmiddels geregeld. Gemeenten hebben vanuit de landelijke overheid de opdracht gekregen om hiervoor te zorgen. Eerder openden bijvoorbeeld in Gooise Meren (Koningskinderen) en Laren (Paddington-Kinderhotels) al opvanglocaties de deuren voor de avond, nacht en in de weekeinden. Tot nu toe is alleen in Laren eenmalig een kind opgevangen in de avonduren, laat portefeuillehouder jeugd en onderwijs voor de regio, Karin van Hunnik, weten.

Cruciaal beroep

De 24-uurs noodopvang is bedoeld voor kinderen van 0 tot 13 jaar voor ouders met een cruciaal beroep. De noodopvang is overdag ook beschikbaar voor kinderen met bijzondere problematiek of moeilijke thuissituaties. Bink vangt deze kinderen waar nodig op, soms ook na overleg met gemeente, instanties en de eigen aandachtsfunctionaris. Per kind wordt er gekeken welke vorm van opvang en ondersteuning er nodig is.

Overdag

De noodopvanglocaties voor overdag zijn in Hilversum: Kinderdagverblijven Toermalijn, Avonturijn en Tovertuin; buitenschoolse opvang Kolhornse hei, Mirakel, Hasselbraam, Doedok, Talud en Villa Vrolik. En in Soest: Kinderdagverblijven Vliegdorp, Kasteel en Dribbel; buitenschoolse opvang Vliegdorp, Kasteel en Villa. Hier zijn ook de peuterspeelzalen in opgenomen.

Naarden

Kinderen van zorgpersoneel kunnen sinds kort ook - naast de huidige ’noodopvang’ - voor de avond, nacht en het weekend terecht bij kinderdagverblijf Koningskinderen in Naarden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.