Afscheid van trainer Tweemaal Zes staat gepland voor ergens in juni. ’Hopelijk zijn alle maatregelen tegen die tijd opgeheven’

Afscheid van trainer Tweemaal Zes staat gepland voor ergens in juni. ’Hopelijk zijn alle maatregelen tegen die tijd opgeheven’
Het tweede deel van de veldcompetitie is door de korfbalbond geschrapt.
© Foto Studio Kastermans
Hilversum

Vanwege de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus was al bekend dat de korfballers van Tweemaal Zes en Huizen dit seizoen niet meer in actie hoefde te komen. Afgelopen maandag besloot het Bondsbestuur van het KNKV dat de huidige stand in de zaalcompetitie als eindstand telt.

Er wordt nog gekeken of de finales in de Korfbal League, de hoofdklasse en die in de Topklasse dames kunnen worden gespeeld. De veldcompetitie wordt door de bond als helemaal niet gespeeld beschouwd.

,,Heel bizar allemaal, maar het besluit van het bondsbestuur is begrijpelijk”, zegt trainer-coach Arjen van Ginkel van Tweemaal Zes. ,,Gelukkig hebben wij tijdens de zaalcompetitie op tijd de nodige puntjes gepakt, waardoor wij ons na een moeilijk seizoen toch in de overgangsklasse weten te handhaven.”

Afscheid

Van Ginkel, hij was met zijn laatste seizoen bij TZ bezig, rekent nog wel op een waardig afscheid van zijn ploeg. ,,Dit afscheid staat ergens voor in juni gepland. Hopelijk zijn alle maatregelen tegen die tijd opgeheven.”

Naast Van Ginkel stopt ook speelster Rianne Kruit met korfballen. Kruit korfbalde acht seizoenen lang in het eerste bij TZ. Eric Gijtenbeek, eerder al actief als trainer-coach bij TZ, keert vanaf het nieuwe korfbalseizoen weer terug bij de ploeg uit Maartensdijk. Speler Randy Bruijntjes wordt dan trainer-coach bij het tweede team.

Huizen

Trainer-coach Brenda Voortman van Huizen kijkt met gemengde gevoelens op het zaalseizoen terug. Want door de beslissing van het bondsbestuur degradeert Huizen nu naar de vierde klasse.

,,Ik had al weinig hoop dat wij ons nog in de derde klasse nog zouden veilig spelen. Helaas is degradatie nu een feit. Terecht denk ik, wij waren gewoon op alle fronten niet goed genoeg. Dan moeten wij volgend seizoen in de vierde klasse maar weer kampioen worden. Overigens stonden wij er bij het veldseizoen als hekkensluiter ook niet echt goed voor. Gelukkig blijven wij daar dus wel in de derde klasse actief.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal