Larens raadslid Eric Hurink maakt podcast voor OldStars die thuis zitten [audio]

Larens raadslid Eric Hurink maakt podcast voor OldStars die thuis zitten [audio]
Eric Hurink thuis achter de microfoon.
Laren

Gemeenteraadslid Eric Hurink (Larens Behoud) maakt sinds kort een OldStars-podcast voor het Nationaal Ouderenfonds. Nu onder meer walking football en walking hockey stil liggen, wil het ouderenfonds sportieve senioren toch iets bieden, vandaar dit initiatief.

Hurink heeft bij hem thuis studio-apparatuur geïnstalleerd. Elke aflevering van de podcast duurt een uur. Sportgerelateerde (telefonische) interviews combineert hij met onder meer beweegtips en muziek. Als gasten had hij onder anderen al Ronald de Boer en Floris Jan Bovenlander.

De podcast worden in elk geval gemaakt zo lang de coronamaatregelen gelden die het (ook) de OldStars onmogelijk maken te sporten, aldus Hurink. De vraag of er mogelijk daarna een vervolg komt, kan hij nu nog niet beantwoorden.

Hurink is in het verleden onder meer werkzaam geweest voor de Wereldomroep en Eurosport. Tot dit seizoen maakte hij voor NH Gooi de sportrubriek ’Achter ’t Net’. Bij SV Laren’99 doet hij aan walking football als lid van de Ol’Blacks.

Nieuwe afleveringen van de OldStars-podcast komen beschikbaar op maandag, woensdag en vrijdag. Alleen de komende (paas)week vormen daarop en uitzondering. Dan komen afleverngen online op dinsdag en donderdag. Ze kunnen worden besluisterd via de website OldStars.nl en via Spotify onder de noemer OldStars Radio.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.