Premium

Welkom in de Nassaulaan in Baarn, u weet wel, die vorstelijke laan met die roadblock-containers bij het begin

Welkom in de Nassaulaan in Baarn, u weet wel, die vorstelijke laan met die roadblock-containers bij het begin
Fraai welkom in de Nassaulaan.
© foto Caspar Huurdeman
Baarn

Een soort Checkpoint Charlie, maar dan onderaan de vorstelijke Nassaulaan in Baarn. Enorme grote witte blokken staan daar, als een soort roadblocks bij de toegangsweg van een no go-area. Blijken onschuldige afvalcontainers te zijn, maar van die conclusie wordt het geheel niet mooier.

Gelukkig zijn de grote containerblokken geen blijvertje, meldt de woordvoerster van de gemeente. Niet bovengronds in elk geval. ,,Er komt volgende week een ondergrondse container voor in de plaats, maar er was een praktisch probleem, vandaar dat het even zo is opgelost.”

Bewoners van de Nassaulaan zijn niet bepaald opgetogen over de plaatsing van de containers, die ook niet eens voor de Nassaulaanbewoners zijn bedoeld. De containers zijn namelijk bedoeld als verzamelcontainers voor bewoners van een appartementencomplex even verderop aan de Nieuw Baarnstraat.

De gemeente heeft ook in andere delen van Baarn wat ’praktische problemen’ met de plaatsing van ondergrondse containers. ,,Er zijn op diverse plekken bezwaren ingediend tegen de plaatsing. Daar staat nu dus ook tijdelijk bovengrondse afvalcontainers, in afwachting van de procedures.” Dit speelt onder meer op hoek Oosterstraat-Bremstraat.

Baarn plaatst op tal van plekken in de gemeente ondergrondse containers om de bronscheiding van afval verder te optimaliseren. Het gaat hier om verzamelcontainers voor de buurt. De containers zijn daar in plaats van het kwartet kliko’s dat bewoners van andere delen van Baarn inmiddels in de tuin hebben staan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.