Premium

Klokker Auto’s tevreden in nieuwe hal aan de Zuiderweg in Hilversum na langdurige ’zwembadkwestie’

Klokker Auto’s tevreden in nieuwe hal aan de Zuiderweg in Hilversum na langdurige ’zwembadkwestie’
Het front van het nieuwe onderkomen van Klokker Auto’s.
© Facebook Klokker
Hilversum

Garagehouder Edwin Klokker is met zijn bedrijf verhuisd naar de Zuiderweg in Hilversum. Klokker zat lange tijd ’gevangen’ in zijn oude werkplaats aan de Franciscusweg omdat het bovengelegen zwembad hem moest uitkopen, maar daar geen geld voor had.

Al sinds het najaar van 2018 kon Klokker Auto’s bijna geen zaken meer doen. Boven het bedrijf was ondernemer Shiva de Winter een nieuw zwembad begonnen. Daar werd voornamelijk les gegeven.

De nabijheid van een keldergarage - auto’s konden daar ieder moment uitkomen zonder de verkeerssituatie te kunnen inschatten - vormde volgens de gemeente een gevaar voor de aan de lessen deelnemende kinderen. Daarom moest De Winter het autobedrijf uitkopen.

Lange tijd leverde dat conflicten, juridische procedures en ander gehannes op. De Winter had geen geld om Klokker uit te kopen. Klokker op zijn beurt bouwde zijn activiteiten, voornamelijk de in- en verkoop van occasions, af omdat hij verwachtte elk moment naar een andere locatie te moeten verhuizen.

In oktober 2019 had Shiva de Winter kennelijk fondsen verzameld om toch garagehouder Klokker uit te kopen. Van de ruimte onder zijn zwembad ’t Gooische Bad ging hij parkeerplaatsen maken om aan de vergunningseisen te voldoen.

Klokker heeft het pand waar hij jaren was gehuisvest per 1 januari 2020 verlaten en heeft een vergoeding van De Winter ontvangen.

„Uiteindelijk naar tevredenheid”, aldus Edwin Klokker, die op de Zuiderweg een garagehal heeft gevonden op een bedrijventerrein. Hij heeft plannen om deze hal voor zichzelf te kopen, over een à anderhalf jaar. „Maar momenteel spelen er andere zaken”, doelt hij op de coronacrisis, die ook zijn branche raakt.

„De business ligt niet helemaal stil, maar ook wij hebben duidelijk last van de crisis”, zegt Klokker. Inmiddels is zijn autovoorraad al overgebracht naar de Zuiderweg, heeft hij er zijn eigen reclameborden en logo staan en weten zijn afnemers hem te vinden. „Het heeft lang geduurd voordat ik wist waar ik aan toe was, maar dit is een prima oplossing.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.