Nieuwe coach Derk de Saegher wil de komende jaren met volleybalsters van Huizen stap maken naar eredivisie

Derk de Saegher: ,,Talenten gaan doorstromen naar het eerste.”
© Archieffoto
Huizen

Met het vastleggen van Derk de Saegher hebben de volleybalsters van Huizen volgend seizoen een zeer ervaren trainer voor de groep staan. De 53-jarige trainer uit Lambertschaag wil binnen enkele jaren met de ploeg die nu uitkomt in de topdivisie de stap naar de eredivisie maken.

Het klinkt als een gewaagde gedachtegang bij een ploeg die dit seizoen degradatie naar de eerste divisie nipt wist te ontlopen. Huizen bezette de elfde plaats in de topdivisie op het moment dat het coronavirus toesloeg. De volleybalbond besloot vervolgens de competitie niet af te maken. Normaliter zou de klassering rechtstreekse degradatie hebben ingehouden. Nu wist het team zich door een nieuwe opzet te handhaven op het een na hoogste niveau in Nederland.

,,De vereniging is bezig met versterking van de selectie. Ik ga het overwegend jeugdige team beter proberen te maken en trachten komend seizoen in het linker rijtje van de topdivisie te eindigen. En dan in de komende drie jaar gaan voor de stap naar de eredivisie”, zegt De Saegher, die weet dat de kern van de huidige groep intact blijft.

Kwart eeuw

De Saegher is al bijna een kwart eeuw actief als trainer en werkte in het verleden al met verschillende teams in de eredivisie. Zo was hij op zijn dertigste eredivisietrainer van het toenmalige Vrevok uit Nieuwegein. Tien jaar geleden promoveerde De Saegher met de vrouwen van VC Sneek naar de toenmalige A-league. Na een verschil van inzicht over hoe zich op dat niveau te manifesteren gingen trainer en club ondanks enkele succesvolle seizoenen uit elkaar. In de regio was hij eerder werkzaam bij Sovoco uit Soest. Het afgelopen seizoen was hij assistent-trainer bij Zaanstad in de eredivisie mannen.

De Saegher ziet er naar uit om bij Huizen aan de slag te gaan. ,,Het is een stabiele vereniging met goede faciliteiten. De club heeft de beschikking over een grote en succesvolle volleybalschool. De verwachting is dat daaruit de komende twee a drie jaar verschillende talenten doorstromen naar het eerste”, aldus de nieuwe trainer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal