Lichte daling coronagevallen in ziekenhuizen regio houdt ook zondag stand

Lichte daling coronagevallen in ziekenhuizen regio houdt ook zondag stand
Het coronatestgebouw bij Tergooi.
© Archieffoto Studio Kastermans
Hilversum

Het aantal patiënten met corona dat in het ziekenhuis ligt, is in deze regio dit weekeinde iets afgenomen. Zo melden Tergooi en Meander Medisch Centrum. Maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken, waarschuwen de centra voor te veel optimisme.

In Tergooi werden zondag 29 mensen met het virus verpleegd, één minder dan voor het weekeinde. In Amersfoort waren het er 45, vier minder.

Bij Tergooi lagen acht patiënten aan de beademing op de IC, twee minder dan voor het weekeinde. In Meander waren dat er twintig. Ook dat betekent geen stijging ten opzichte van voor het weekend. „Toch is er nog geen peil op te trekken. Het aantal gaat per dag omhoog en omlaag”, aldus de woordvoerder van Tergooi. Van donderdag op vrijdag steeg het aantal coronapatiënten nog in beide ziekenhuizen.

De IC’s van beide ziekenhuizen kunnen de zorg nog aan. Bij Tergooi is nu iets meer dan de helft van de IC-bedden bezet. Afgelopen week is de capaciteit voor beademing uitgebreid.

Landelijk wordt vaak gesproken dat Duitsland veel meer IC-bedden heeft. ,,In Nederland is de zorg zo uitstekend dat er veel minder mensen naar de IC hoeven. Voor deze crisis voldeed onze IC altijd. Het kwam niet zo vaak voor dat mensen daar lagen”, aldus een woordvoerder van Meander.

Beide centra hebben momenteel - naast de IC-afdeling - nog genoeg plek om mensen op de gewone afdeling te verplegen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.