Premium

’Bejaarden stonden achter glas te huilen’; Brok in de keel bij artiest Mick Harren uit Amsterdamse Jordaan die zaterdag gratis optreedt bij Antoniushof en Mauritzhof in Bussum

1/2
Bussum

Artiest Mick Harren uit de Amsterdamse Jordaan heeft zaterdag de kwetsbare bewoners met een psychiatrische achtergrond toegezongen van GGz Centraal, De Mauritzhof in Bussum. Een aantal cliënten swingde mee op de muziek. Burgemeester Han ter Heegde, die een kijkje kwam nemen, zei na afloop dat hij ook een ’oppepper’ had gekregen van het feestje in deze toch beklemmende tijd rond het coronavirus.

,,Ik ben blij dat hier niemand besmet is. Nog drie weken doorbijten”, sprak hij de bewoners bemoedigend toe in de tuin voor het centrum aan de Hooftlaan. Eerder die dag had Mick Harren een optreden gegeven bij het Bussumse woonzorgcentrum Antoniushof aan de Lange Heul. ,,Het was heel schrijnend. Ik had een brok in mijn keel. Bejaarden stonden achter ramen te huilen, omdat zij al drie weken hun kinderen niet meer hebben gezien”, zegt Harren, die pro Deo de hele week drie keer per dag optreedt voor tehuizen en op plekken waar veel eenzame ouderen wonen. ,,Ik krijg zoveel verzoeken dat ik het niet eens meer aankan. Straks ga ik nog naar Laren, naar een plek waar veel ouderen wonen.”

,,In mijn eentje kan ik het niet. Daarom heb ik steun van een vriendin Nicole des Bouvrie (dochter van Jan des Bouvrie, red.) en een geluidstechnicus. Ik betaal het graag uit eigen zak. Inkomsten heb ik nu niet. Alle optredens bij bruiloften en partijen zijn afgezegd”, aldus de zanger. Hij gaf iedereen een bosje tulpen en gratis cd.

,,Ik mocht een tijd geleden van Willeke en Tonny Alberti, de kinderen van Tony Alberti, een cd maken. Er lag nog een voorraadje in de schuur. Dit ruimt dus lekker op”, aldus Harren.

Met zelfspot zei hij later tegen zijn publiek: ,,Ik heb veertien jaar geleden een hitje gehad met een bewerkte versie van Sweet Caroline en daar teer ik nog steeds op. Beter goed gejat dan slecht gedacht.”

Een cliënte van de Mauritzhof had er zo’n schik in dat zij met een po in de hand liep, zich verbeeldend dat het een hoed was om geld in te zamelen. De burgemeester speelde het spel mee en trok zijn portemonnee.

’Bejaarden stonden achter glas te huilen’; Brok in de keel bij artiest Mick Harren uit Amsterdamse Jordaan die zaterdag gratis optreedt bij Antoniushof en Mauritzhof in Bussum

,,Liefde is wat nu telt. Daarom begin ik elk optreden met het lied Liefde van Willy Alberti.” Daarna vertolkte hij hits van onder meer André Hazes om af te sluiten met You never walk alone.

De actie komt bij Harren uit het hart. Bij eerder vrijwilligerswerk in tehuis Nieuw Groenland in Zaandam maakte hij vrienden met dementerende bewoners. ,,Ze herkennen me nog als ik soms op zondag even langs ga om wat liedjes te zingen op hun kamer. Je zou moeten zien hoe blij ze dan zijn.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.