Thuiszittende KLM’ers steken Huizer zorgcentrum Voor Anker hart onder de riem met tulpen en hulpmiddelen

Thuiszittende KLM’ers steken Huizer zorgcentrum Voor Anker hart onder de riem met tulpen en hulpmiddelen
De afgeleverde partij tulpen, die verdeeld wordt onder drie tehuizen.
© Foto Niek Batstra
Huizen

Een thuiszittend KLM-paar heeft het Huizer woonzorgcentrum Voor Anker zaterdag verblijd met bossen tulpen, 200 wegwerpschorten en hygiënische doekjes in deze coronatijd. ,,Die hebben de voor ouderen zo herkenbare geur van Kölnisch Wasser”, legt piloot Niek Batstra uit.

Batstra (36) en zijn vriendin (37), stewardess Charlotte Landman kozen onder meer voor het verzorgingshuis in Huizen, omdat Charlottes oma vroeger in Voor Anker woonde. De tulpen werden ook afgeleverd bij tehuizen in Zandvoort en Bentveld.

De in Hoofddorp wonende dochter van Han Landman, raadslid van Hart voor Blaricum, en haar partner hebben de laatste dagen een stickeractie opgezet voorzien van opdruk Blauw Helpt. Onder KLM-personeel en vliegtuigspotters is zo’n negentienhonderd euro opgehaald. ,,Mensen sturen me een zelfgekozen geldbedrag met een tikkie en geven hun adres.”

,,We zijn nu bezig de stickers te versturen. Dat vreet tijd, omdat je ook een of meer postzegels moet plakken”, aldus Batstra. Het stel heeft ook nog twee koters van drie en vier jaar rondlopen. Vorige week merkten zij dat er los van hun actie een website www.blauwhelpt.nl was gestart. Andere collega’s willen ook iets goeds doen voor de medemens nu er niet gevlogen wordt. ,,Het bijt elkaar niet. We staan vermeld in hun nieuwsbrief”, aldus Batstra.

De piloot heeft het druk met de aanschaf van allerlei materialen. ,,Van een gedupeerde kweker in Hillegom hebben we een partij met 2200 tulpen gekocht. We gaan ook duizend oogmaskers leveren aan ziekenhuizen voor patiënten op de intensive care.”

Van de vijfduizend stickers die besteld zijn, heeft de helft een bestemming gevonden. ,,Mensen plakken ze op hun koffer of laptop. We hebben bewust niet gekozen voor een T-shirt, omdat je dan weer met verschillende maten zit”, aldus de piloot. Wie een sticker wil kan via Facebook ’blauw helpt stickeractie’ oproepen, dan komt het initiatief op.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.