Lichte daling ziekenhuispatiënten met coronavirus in regio [Update]

Lichte daling ziekenhuispatiënten met coronavirus in regio [Update]
Coronaposter bij Tergooi.
© Archieffoto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Hilversum

Het aantal patiënten met corona dat in het ziekenhuis ligt, is in deze regio dit weekeinde iets afgenomen. Zo melden Tergooi en Meander Medisch Centrum. Maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken, laten de centra weten.

In Tergooi worden zondag 29 mensen met het virus verpleegd, één minder dan voor het weekeinde. In Amersfoort zijn het er 45, vier minder.

Bij Tergooi liggen acht patiënten, twee minder dan voor het weekeinde, aan de beademing op de IC. In Meander zijn dat er twintig. Ook daarbij is geen stijging te zien. In Tergooi zelfs een daling met twee patiënten. „Toch is er nog geen peil op te trekken. Het aantal verandert per dag omhoog en omlaag”, aldus de woordvoerder van Tergooi. Van donderdag op vrijdag steeg het aantal coronapatiënten nog in beide ziekenhuizen.

De IC’s van beide ziekenhuizen kunnen de zorg nog aan. Bij Tergooi is nu iets meer dan de helft van de IC-bedden bezet. Afgelopen week is de capaciteit voor beademing uitgebreid.

Landelijk wordt vaak gesproken dat Duitsland veel meer IC-bedden heeft. ,,In Nederland is de zorg zo uitstekend dat er veel minder mensen naar de IC hoeven. Voor deze crisis voldeed onze IC altijd. Het kwam niet zo vaak voor dat mensen daar lagen”, aldus een woordvoerder van Meander.

Beide centra hebben naast de IC-afdeling nog genoeg plek om mensen op de gewone afdeling te verplegen.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.