Aantal coronapatiënten in Tergooi en Meander loopt op; 31 zieken aan de beademing

Aantal coronapatiënten in Tergooi en Meander loopt op; 31 zieken aan de beademing
In Tergooi liggen nu tien coronapatiënten op de IC. In totaal liggen er dertig met het virus in het ziekenhuis.
© Foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Hilversum

Het aantal patiënten dat met corona in het ziekenhuis ligt is vrijdag zowel in Tergooi als in Meander Medisch Centrum gestegen. In Tergooi worden nu dertig zieken met het virus verpleegd, in Meander gaat het om 49 patiënten. Dat zijn er in totaal elf meer dan donderdag.

In Tergooi liggen nu tien coronazieken aan de beademing op de IC. In Meander zijn dat er 21 patiënten. De IC’s van beide ziekenhuizen kunnen de zorg nog aan. Afgelopen week is de capaciteit voor beademing uitgebreid, zoals in het hele land.

Huisartsen

De huisartsen van het Centraal Corona Centrum bij Tergooi Blaricum zien dagelijks nog steeds zo’n zestig tot zeventig patiënten. Dat aantal is ten opzichte van vorige week dus niet toegenomen. Wel komen er minder zieken naar het CCC zelf en rijden de huisartsen meer visites.

Vier tot vijf patiënten worden per dag doorverwezen naar het ziekenhuis. Hiervan wordt ongeveer de helft ook daadwerkelijk opgenomen, laat René Batenburg, voorzitter van de Gemeenschappelijke Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken, weten. ,,Dat betekent niet altijd dat deze mensen ook meteen aan de beademing moeten.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.