Premium

Cartoon Muntjewerf: Singer Laren schroeft de beveiliging op van diefstal van Van Gogh

Cartoon Muntjewerf: Singer Laren schroeft de beveiliging op van diefstal van Van Gogh
© Tekening Frank Muntjewerf
Laren

Het zit Singer Laren deze weken niet mee, om het voorzichtig te zeggen. Eerst moesten ze de tent sluiten vanwege de coronacrisis, vervolgens gingen inbrekers er vandoor met een Van Gogh. Gelukkig was het schilderij van een ander museum, maar toch... Het komt niet lekker over.

De directie van Singer Laren maakte ondanks alles een vastberaden indruk na de diefstal. „Uiteraard zijn we boos en verdrietig. Maar we zijn niet verslagen. Soms maakt tegenslag sterker.”

Wat ze met dat ’sterker worden’ precies bedoelden, zeiden ze er niet bij, maar ongetwijfeld zullen ze daarbij ook de beveiliging van het museum op het oog hebben gehad. Buitenstaanders hebben natuurlijk makkelijk praten, maar als de inbrekers zijn binnengekomen door gewoon even twee deuren open te breken, dan begin je te vermoeden daar wellicht enige ruimte zit voor verbetering.

En dat bleek ook. Kort na de inbraak kwam naar buiten dat Singer de beveiliging had opgeschroefd. Directeur Evert van Os wilde niet precies zeggen wat, want je moet toekomstige inbrekers natuurlijk niet wijzer maken dan ze zijn. Maar De Gooi- en Eemlander slaagde er desondanks in er een beeld van te krijgen.

Indrukwekkend, zeg nu zelf.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.