Water onder de dijk; Duiker om waterpartijen in Eemnesser Zuidpolder te voeden

Water onder de dijk; Duiker om waterpartijen in Eemnesser Zuidpolder te voeden
Op de hoek van de Wakkerendijk en de Stammeweg in Eemnes is een begin gemaakt met de aanleg van een duiker die ervoor moet zorgen dat de watergangen in de Zuidpolder niet droog komen te staan.
© Caspar Huurdeman
Eemnes

Met de bedoeling de waterhuishouding in de Eemnesser Zuidpolder te verbeteren is deze week een begin gemaakt met de aanleg van een duiker onder de Wakkerendijk door.

De nieuwbouwwijk Zuidpolder wordt gekenmerkt door vele watergangen; al bestaande sloten en nieuw gegraven singels. Om die ook in perioden van grote droogte te kunnen blijven voeden met voldoende water is besloten een waterverbinding te maken tussen de nieuwbouwwijk en polder ten oosten van de Wakkerendijk. In die laatste polder wordt het waterpeil gereguleerd.

De verbinding tussen de ene en de andere polder wordt gemaakt via een duiker onder de Wakkerendijk, ter hoogte van de Stammeweg. Het werk daaraan is deze week begonnen. Voordat de onderdoorgang kan worden geboord, moet de aannemer eerst de boorkuipen aan beide zijden droogpompen. Daarvoor worden bemalingspompen geplaatst. Om de herrie van die pompen zoveel mogelijk te beperken wordt een wal rond de bouwplaats opgeworpen. Ook de pompen zelf zijn geluidgedempt.

Het verkeer op de Wakkerendijk ondervindt geen hinder van de werkzaamheden die ongeveer vier weken gaan duren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.