Premium

Een upgrade voor het thuiskantoor

Een upgrade voor het thuiskantoor

Nu Nederland massaal het kantoor aan huis van de spinnenwebben heeft ontdaan, zullen veel thuiswerkers ook de opstelling van hun computer onder de loep nemen.

Logitech is een van de belangrijkste fabrikanten van randapparatuur en heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Wie het serieus aanpakt, komt al snel bij de MX-serie uit.

De MX Master 3 wordt door tech-experts als de beste muis ter wereld beschouwd. Hij is iets groter dan zijn soortgenoten en heeft nog een plateau onder de duim. Dit herbergt een derde knop, waar de gebruiker zelf toepassingen aan kan koppelen. Ik gebruikte de standaard-instelling voor Apple-computers, waarbij Logitech de muisgebaren van het trackpad overneemt. Dat werkte goed genoeg om na vijf jaar met een externe trackpad de terugkeer naar een muis te overwegen. Een horizontaal scrollwieltje en nog twee extra (instelbare) knoppen maken het gebruik van applicaties als Excel extra gemakkelijk.

Het pareltje van de opstelling bleek echter het toetsenbord, de MX Keys. Dit bleek lekker zwaar, had een prettige aanslag en schakelt eenvoudig tussen drie aangesloten computers.

Opladen van beide draadloze apparaten gaat bij nieuwe laptops (die usb-c ondersteunen) met hetzelfde kabeltje als dat waarmee u de computer zelf aan de stroom hangt. Geen gedoe dus met batterijen die om de zoveel tijd verwisseld moeten worden.

Rob Goossens

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.