Premium

Cadeautje: dikke jassen annex slaapzakken voor daklozen in Hilversum

Cadeautje: dikke jassen annex slaapzakken voor daklozen in Hilversum
Van de jassen kan een slaapzak gemaakt worden.
© foto studio kastermans/ben den ouden
Hilversum

Kwintes - de organisatie achter de daklozenopvang in Hilversum - heeft donderdag negen Sheltersuits gekregen van het bedrijf achter de speciale dikke jassen annex slaapzakken voor daklozen.

Zo’n ’sheltersuit’ is een water- en winddichte jas die in een slaapzak kan worden omgetoverd. En dat is volgens het bedrijf achter de jassen hard nodig in tijden van coronacrisis. „Iedereen moet zo veel mogelijk binnen blijven? Maar wat als je geen huis hebt?”, stelt Marieke Hulsbos. Daarnaast is het volgens haar zo dat daklozen toch weer de straat op gaan, om op die manier op de anderhalve meter afstand uit te komen. Vandaar dat Sheltersuit negen pakken heeft afgegeven bij opvang De Cocon aan de Neuweg.

Harro Koeleman van Kwintes is blij met het cadeau. „Het is niet zo dat mensen naar buiten moeten omdat wij de anderhalve meter afstand niet kunnen bieden, maar er is altijd een handvol mensen dat toch op straat blijft, ondanks de extra maatregelen”. Hiermee doelt Koeleman op de kamers die het Amrâth Hôtel beschikbaar heeft gesteld.

Hij gaat de negen jassen daarom meegeven aan het zogeheten 24/7 bemoeizorg team. „Deze mensen weten precies waar bijvoorbeeld mensen de nacht doorbrengen onder een brug. Zij kunnen dan zorgen dat zij zo’n dikke jas krijgen”.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.