Geduld van nieuwe wethouder in Hilversum door corona op de proef gesteld. Broertjes wil Kuipers nu snel benoemen

Gerard Kuipers kan half april benoemd worden als wethouder van Hilversum.
Hilversum

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum wil niet wachten tot de coronacrisis voorbij is met het verwelkomen van Gerard Kuipers als nieuwe wethouder. Half april moet de benoeming geregeld zijn. Kuipers (D66) volgt de vertrokken wethouder Wimar Jaeger op.

Om een wethouder aan de slag te laten gaan, moet er eerst gestemd worden door alle raadsleden. Die moeten hun stembriefje persoonlijk afleveren bij de griffier. En dat is lastig nu besloten is om zolang de coronacrisis aanhoudt alle vergaderingen digitaal te houden. Broertjes: ,,We hebben eerst op 15 april digitiaal het debat over de nieuwe wethouder. En dan kan er 16 april gestemd worden. Dat moet dan fysiek met stembriefjes. Die moeten ze dan komen inleveren of per post opsturen. Zodra ik een uitslag heb kunnen we benoemen.”

Coulissen

Het lijkt de burgemeester geen goed idee om nog langer te wachten. ,,Misschien duurt de situatie nog wel tot juli. En dan staat hij maar te wachten in de coulissen. Niet ideaal. Het is sowieso al lastig voor hem om te beginnen in deze crisistijd. Hij kan zich niet presenteren aan de stad.”

Lees ook: Broertjes houdt hart vast over mooi weer komend weekeinde: ’Hou vol, ga in je tuin zitten’

Broertjes is blij dat de lokale democratie met digitaal vergaderen weer op gang komt. Dat zegt hij in een interview met deze krant. Hij maakt zich, zo vertelt hij, zorgen over het mooie weer dat komend weekeinde voorspeld is. En roept nadrukkelijk iedereen op om thuis te blijven en vol te houden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.