Bierwinkel de Barbier opent zaterdag zijn deuren in de Leeuwenstraat: van start met honderd verschillende bieren

Eddie de Paepe
Hilversum

In het centrum van Hilversum opent zaterdag - dwars tegen de ’coronastroom’ in - een speciaalbierwinkel zijn deuren. Het gaat om een broertje van Biercafé De BarBier.

Dat gespecialiseerde café ging voorjaar 2017 van start aan de Groest, in het pand waar eerder onder meer een tapijtwinkel was gevestigd. BarBier moest twee weken geleden net als alle andere eet- en drinkgelegenheden de deuren sluiten. Deze maatregel is dinsdag verlengd tot en met 28 april.

BarBier-eigenaar Roy Brouwer laat zich niet uit het veld slaan en komt met een nieuw initiatief. ’When life gives you lemons, what do you do?’, zegt hij op Facebook. ’Hell yeah! Open een speciaalbierwinkel in het centrum van Hilversum!’

Bieren en ciders

Brouwer is ’onwijs trots’ op de uitbreiding van zijn BarBier-merk met Bierwinkel de BarBier. ’Wij gaan ons richten op de exclusievere en zeer bijzondere bieren en ciders.’

Shopmanager Willem-Jan Liersen is in de winkel in de Leeuwenstraat 42 (naast Platenhuis Het Oor) druk bezig met alle voorbereidingen zoals het samenstellen en bestellen van de bieren die in het assortiment komen. Dat worden volgens Brouwer ’om te beginnen minimaal 150 zeer exclusieve’ bieren’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.