Telefonisch spreekuur over gevolgen corona

Telefonisch spreekuur over gevolgen corona

Vijftien advocaten zitten donderdagavond – op gepaste afstand van elkaar – klaar voor een telefonisch spreekuur dat deze krant met advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef voor onze lezers opzet.

Tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen vragen over noodmaatregelen, maar ook over geannuleerde vakanties aan het team gesteld worden.

Voor zzp’ers gaat het om de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers, het noodloket, verlagingen of uitstel van belastingen. Voor werkgevers gaat het om de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud.

Werknemers kunnen vragen stellen over bij voorbeeld hun arbeidscontract. ,,Je merkt aan alles dat mensen onzeker zijn en dan is het prettig om hier iets in te kunnen betekenen’’, zegt advocaat Allard Glijnis.

Van Diepen Van der Kroef heeft twee keer eerder meegewerkt aan een soortgelijk spreekuur, dat in samenspraak met de ombudsredactie van de krant is opgezet.

Glijnis: ,,Daar hebben we toen veel positieve reacties op terug gekregen.’’ Het telefoonnummer maken we donderdagmorgen bekend.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.