Eerste Eemnesser overleden aan het coronavirus; aantal coronapatiënten in Tergooi en Meander neemt verder toe [update]

Marjolein Vos
Eemnes

Een oudere inwoner uit Eemnes is afgelopen weekend in Tergooi overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dit meldt burgemeester Roland van Benthem.

’Dit raakt mij diep en mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Ik wens hen veel sterkte toe met dit verlies’, zo schrijft hij.

’Dit verschrikkelijke nieuws is ook meteen een waarschuwing voor ons allen. De afgekondigde maatregelen zijn ingrijpend en tegelijk echt noodzakelijk om de verspreiding van het virus af te remmen. Het virus verspreidt zich niet zelf, dat doen wij mensen.’

Van Benthem roept burgers op om zich te houden aan de afgekondigde hygiëne- en andere maatregelen; was handen regelmatig met water en zeep, geen handen schudden, blijf zoveel mogelijk thuis en neem de 1,5 meter afstand in acht. ,,Niet alleen voor uzelf, maar juist ter bescherming van onze kwetsbare inwoners’, vervolgt hij.

’Wij hebben elkaar in Eemnes keihard nodig om door deze situatie heen te komen. Er zijn de afgelopen weken verschillende initiatieven gestart door mensen en organisaties om elkaar te helpen, initiatieven die ik van harte steun. In onze gemeente kunnen wij dit met elkaar. Ik sluit af met een herhaling van mijn boodschap van de afgelopen dagen: houd afstand, maar kijk naar elkaar om!’

Vorige werd bekend dat twee Hilversummers (respectievelijk 76 en 75 jaar oud) zijn overleden aan het coronavirus. Ook in Huizen overleefden twee mensen de ziekte niet, zo meldde burgemeester Niek Meijer. Ook in Weesp overleed al eerder een inwoner aan corona.

Aantal coronapatiënten neemt verder toe

Het aantal coronapatiënten in Tergooi stijgt intussen gestaag. Zondag telde het ziekenhuis nog 31 patiënten. Nu worden er 39 mensen in Tergooi verpleegd, van wie er tien aan de beademing liggen.

Meander Medisch Centrum noteert maandag een lichte toename: 44 opnames (drie meer dan zondag), van wie 19 personen op de IC liggen.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.