Aantal coronapatiënten Tergooi en Meander Medisch Centrum stijgt; ’Nog altijd voldoende capaciteit in personeel en bedden’

Aantal coronapatiënten Tergooi en Meander Medisch Centrum stijgt; ’Nog altijd voldoende capaciteit in personeel en bedden’
Studio Kastermans
© Studio Kastermans
Hilversum

Het aantal patiënten dat met een corona-besmetting is opgenomen in Tergooi of Meander Medisch Centrum is de afgelopen dagen opgelopen. Dat melden de woordvoerders van deze ziekenhuizen.

,,Het aantal neemt toe, maar er is nog altijd voldoende capaciteit voor de opvang van nieuwe patiënten’’, zegt de woordvoerder van Meander.

Vrijdag had dit ziekenhuis 27 corona-patiënten in huis. Dit aantal steeg zaterdag naar 31. Op zondag zijn dat er 41, van wie 18 mensen worden verpleegd op de IC.

Beademing

Tergooi gaf vrijdag aan 27 corona-patiënten te hebben opgenomen. Zaterdag meldde de woordvoerder een lichte daling naar 23 personen. Maar zondag laat ineens weer een flinke stijging van het aantal patiënten zien: 31, van wie er 9 aan de beademing liggen, verdeeld over de IC’s en de verkoever IC’s.

,,De aantallen zijn onvoorspelbaar’’, aldus de woordvoerder van Tergooi. In dit ziekenhuis zijn inmiddels 13 medewerkers besmet met het virus. Hoeveel dit er in Meander maakt het ziekenhuis niet bekend.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.