Soester Wesly Dijs twee jaar langer bij commerciële schaatsploeg van Gerard van Velde: ’Het grote doel blijft toch de Spelen van Peking’

Soester Wesly Dijs twee jaar langer bij commerciële schaatsploeg van Gerard van Velde: ’Het grote doel blijft toch de Spelen van Peking’
Wesly Dijs debuteerde dit seizoen in de Wereldbeker.
© Archieffoto
Soest

Commerciële schaatsploeg Reggeborgh heeft de verbintenis van Wesly Dijs met twee jaar verlengd, tot aan de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

De 24-jarige Soester dwong de contractverlenging zelf af, met zijn progressie in het voorbije schaatsseizoen. Met een vierde plaats op de 1500 meter en een zevende plek op de 1000 meter presteerde de pupil van oud-olympisch kampioen Gerard van Velde uitstekend op het NK afstanden, eind december in Heerenveen. Dijs verbeterde op beide afstanden zijn persoonlijke record, maar liep desondanks plaatsing voor de WK afstanden mis. Wel mocht hij in februari bij de wereldbeker in Calgary op de 1500 meter debuteren in de A-groep. Het was zijn eerste internationale wedstrijd op een hooglandbaan, hetgeen resulteerde in een nieuwe persoonlijke toptijd van 1.45,31.

Dijs reed afgelopen seizoen eigenlijk als stagiaire rond bij Team Reggeborgh en wist dus dat het erop of eronder werd. Als hij niet zou voldoen aan de verwachtingen, was het einde verhaal, zoveel was op voorhand wel duidelijk. ,,Dat ze met me door willen, is geweldig en een mooie beloning voor het harde werken. We waren al even in gesprek, al voor de World Cup. Ik wilde ook graag de zekerheid hebben dat er, naast Koen (Verweij, red.), nog een 1500 meter-specialist bij komt. Die garantie is er nu wel.”

Dijs kan dus terugkijken op een constant seizoen en is ervan overtuigd dat hij nog veel progressie kan boeken. ,,Ik moet nog leren te pieken op het juiste moment, dat kan beter. Het grote doel blijft toch de Spelen van Peking. Alleen hoop ik niet dat nu de Zomerspelen een jaar uitgesteld zijn, dat ook met de Winterspelen gaat gebeuren. Normaal gesproken gaan we half april in training, maar hoe en wat is op dit moment ook nog onduidelijk.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal