Soest en Baarn sluiten parkeerterreinen bij natuurgebieden af

Parkeerterreinen zijn afgesloten.
© foto gemeente soest
Soest

De gemeenten Soest en Baarn hebben diverse parkeerterreinen bij de natuurgebieden afgesloten om grote drukte te voorkomen. De maatregel is genomen in verband met de coronacrisis.

De volgende parkeerterreinen in Soest zijn afgesloten: Foekenlaan, Schapendrift, Sparrenlaan (richting scouting), Schapendrift/De Beaufortlaan, Zonnegloren, Soester Hoogt, Soester Hoogt (vanuit Soesterberg), De Beaufortlaan en De Bergjes.

De eerste bonnen zijn al uitgedeeld in Soest.
© foto gemeente soest

Het blijft mogelijk voor mensen uit de nabije omgeving om een frisse neus te halen of de hond uit te laten, stelt de gemeente Soest.

Borden maken het nog maar eens duidelijk: houd afstand.
© foto gemeente soest

Vorig weekeinde was het ontzettend druk in de Soester bossen en duinen. ,,Een ommetje in het bos of in de duinen, daar is helemaal niets mis mee. Daar blijft iedereen over het algemeen wel anderhalve meter bij elkaar vandaan”, onderstreept burgemeester Rob Metz.

,,Het probleem zit hem vooral in de toegangen tot de natuur en bij de parkeerterreinen. Als iedereen daar vlak naast elkaar parkeert, tja, dat is op het moment gewoon niet zo handig.”

Ook Baarn sluit terreinen

Vrijdagmiddag maakte ook de gemeente Baarn bekend dit weekeinde diverse parkeerterreinen af te gaan sluiten. Het gaat om alle parkeervakken aan de Van Heutszlaan en de parkeerplaatsen bij restaurant De Generaal, Groot Kievitsdal, Kasteel Groeneveld en bij de Hilversumsestraatweg.

De sluiting wordt aangegeven met hekken en borden. Controle vindt plaats door verkeersregelaars, boa's en politie. Daarbij houdt de gemeente ook in de gaten dat bezoekers niet fout parkeren of overlast veroorzaken in woonwijken. Na het weekeinde vind een evaluatie plaats om het vervolgbeleid te bepalen.

Baarn onderstreept dat wandelaars en fietsers in principe welkom blijven zolang er voldoende afstand tot elkaar wordt bewaard.

Lees ook: Dringende oproepen om thuis te blijven, de Soesterduinen zijn overvol

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.