Premium

’Tijd voor achterstallig onderhoud’ nu de handel stilvalt

’Tijd voor achterstallig onderhoud’ nu de handel stilvalt
Ook bij Afix wordt thuisgewerkt.

Als je handel door de coronacrisis stil is gevallen, zul je als ondernemer creatief om moeten gaan met de situatie. „In deze tijd wordt het kaf van het koren gescheiden.”

Dat is de overtuiging van Benny Vingerling, eigenaar van marketing- en webbureau Afix. „Wát je als ondernemer of zzp’er kunt doen, is afhankelijk van je bedrijf en branche. Nu zomaar een goedwerkende webshop uit de grond stampen, voor bijvoorbeeld restaurants die een afhaalmogelijkheid willen creëren, dat gaat niet. Dat vergt tijd. Maar je kunt wel een mailing de deur uitdoen, dat je nu afhaal- of bezorgmogelijkheden hebt. Of je kunt je aansluiten bij een bezorgdienst als Deliveroo of Thuisbezorgd. Sportscholen kunnen onlinelessen aanbieden.”

,,Heb je als bedrijf ondanks sluiting toch inkomsten nodig voor betaling van de vaste lasten, dan kun je met nieuwe acties klanten ’verleiden’ nu al te boeken en te betalen, zodat je zelf niet in problemen komt. Of richt je op een bredere doelgroep. Voor een bedrijf dat gezonde voeding voor sporters aanbiedt, hebben wij bijvoorbeeld de doelgroep vergroot, omdat er nu veel vraag is naar kant-en-klare gezonde maaltijden.”

De vrijgekomen tijd kun je als ondernemer ook benutten om achterstallig onderhoud aan de website te plegen. „Als het druk is, is dat vaak een ondergeschoven kindje. Als je nu een inhaalslag maakt, kun je gelijk vol gas geven als de beperkingen worden opgeheven. Bovendien kun je meer uit je business halen omdat een betere website meer klanten trekt. En vergeet niet dat mensen veel meer online zijn en onlineadvertenties dus goed gelezen worden.”

Durk Geertsma

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.