Eerste twee coronadoden in Tergooi Ziekenhuis Hilversum

© Archieffoto ANP

Susanne van Velzen
Hilversum

In Tergooi zijn maandag twee coronapatiënten overleden. Het zijn de eerste dodelijke slachtoffers in het Hilversumse ziekenhuis. Er liggen nu vijftien patiënten met het virus in Hilversum en Blaricum. Vijf medewerkers van Tergooi zijn besmet en zijn thuis in isolatie. Ook zijn er nieuwe besmettingen in de regio volgens cijfers van het RIVM.

Volgens de woordvoerster van Tergooi liggen er drie coronapatiënten op de IC. ,,De capaciteit is op dit moment nog voldoende. In het ziekenhuis is nog steeds code rood van kracht.” Dat betekent dat het ziekenhuis dicht is voor alle gewone zorg. Alleen spoedhulp gaat door.

Lees ook: Aantal coronapatiënten in Tergooi in weekeinde verdubbeld naar twaalf; nieuwe besmettingen in Gooi en Eemland

In Meander Medisch Centrum is het aantal coronapatiënten maandag opgelopen tot zeventien, van wie negen op de IC.

In het hele land is het aantal besmettingen volgens de cijfers van het RIVM maandag gestegen naar 4749. Het RIVM benadrukt dat het aantal besmettingen in Nederland hoger ligt omdat vooral mensen getest worden die zo ziek zijn dat ze in een ziekenhuis worden opgenomen en zorgverleners.

Het aantal mensen dat overleden is aan corona steeg naar 213. De gemiddelde leeftijd van hen is 82 jaar, meldt het RIVM.

Nieuwe zieken

In het verspreidingsgebied van deze krant kwamen maandag ook nieuwe besmettingen bij. Uit de cijfers op de kaart die op de website van het RIVM staat is op te maken dat er nieuwe zieken ontdekt zijn in Baarn, Stichtse Vecht en De Bilt.

In Laren en Bunschoten zijn nog steeds geen officiële meldingen van coronagevallen. Om hoeveel extra besmettingen het gaat is niet duidelijk. Wel blijkt uit de cijfers dat Blaricum, Soest en De Bilt relatief de meeste zieken hebben.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.