Zaalvoetballers van FC Weesp leiden ’onnodige nederlaag’ tegen reserves van Volendam en verzuimen afstand te nemen van de streep

FC Weesp moet in de laatste vijf competitiewedstrijden nog vol aan de bak om degradatie uit de topklasse A te voorkomen.

FC Weesp moet in de laatste vijf competitiewedstrijden nog vol aan de bak om degradatie uit de topklasse A te voorkomen.© Archieffoto

Matthijs de Kruijff
Weesp

De zaalvoetballers van FC Weesp hebben maandagavond nagelaten goede zaken te doen op de ranglijst van de topklasse A. De formatie van Bill Pormes liet zich in de eigen Sporthal Aetsveld verrassen door Volendam 2: 4-6.

Waar FC Weesp vrijdagavond nog een punt sprokkelde tegen De Ruif (2-2), bleef de ploeg drie dagen later voor de tweede keer dit seizoen met lege handen achter tegen de reserves van Volendam. In november werd het nog 8-4 in Volendam, ditmaal was de nederlaag iets draaglijker.

Dankzij doelpunten van Thijs Visser, Rick van der Burg, Jasper Spanjerberg en Bart Tijnagel maakte FC Weesp er alleszins een echte wedstrijd van, maar toch was het wederom Volendam 2 dat na vijftig minuten spelen aan het langste eind trok. ,,We hadden wat recht te zetten, maar helaas kwam dat er niet uit”, baalde captain Remi Lok. ,,Dit was in mijn ogen een onnodige nederlaag. We zullen de rest van de wedstrijden met een betere instelling in moeten gaan, want we kunnen de punten goed gebruiken.”

De Weespers verzuimden door de nederlaag immers afstand te nemen van de onderste regionen van de ranglijst. Niet alleen zagen zij Volendam 2 dichterbij komen, ook bleef het verschil met hekkensluiter Hovocubo 2 ’slechts’ zes punten. Met nog vijf reguliere competitieduels te gaan moet FC Weesp dus nog vol aan de bak om zich veilig te spelen in de topklasse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal