Derde klasse (zaterdag): koploper FC Hilversum neemt revanche op hekkensluiter en rivaal Altius voor verloren heenwedstrijd

In tegenstelling tot in de met 3-1 verloren heenwedstrijd was koploper FC Hilversum (groen-wit) in de return wel een flink maatje te groot voor hekkensluiter en rivaal Altius: 4-0.

In tegenstelling tot in de met 3-1 verloren heenwedstrijd was koploper FC Hilversum (groen-wit) in de return wel een flink maatje te groot voor hekkensluiter en rivaal Altius: 4-0.© Archieffoto

Matthijs de Kruijff
Hilversum

De dorpskraker tussen FC Hilversum en Altius was prooi voor de thuisploeg: 4-0. De groenwitten behielden daarmee de koppositie in 3C en namen bovendien sportieve revanche op de rivaal.

Want hoewel Altius nog altijd onderaan de ranglijst bungelt, won de equipe van Marco Gras eerder dit seizoen verrassend van FC Hilversum (3-1). ,,Zij hadden wat recht te zetten en dat was te merken ook”, blikte Gras terug. ,,Als FC Hilversum altijd zo zou spelen, zouden ze al vele punten los staan van de concurrentie.”

Beide partijen waren het er dan ook over eens: de uitslag was volkomen terecht. ,,Het werd tijd dat we onze wat mindere periode achter ons zouden laten en dat is gelukt, want we hebben eindelijk weer eens een overtuigende zege geboekt”, klonk Hilversum-trainer Richard Lensen tevreden. Nourdin Bourazma, Jimmy Floor, Rick van der Velden en Jeroen Harsevoort verdeelden de doelpunten.

Baarn en VVZ ’49 hielden elkaar in evenwicht: 2-2. Misschien wel het meest eerlijke resultaat, want beide partijen hadden het duel in de slotfase ook nog naar zich toe kunnen trekken. ,,Bagger”, noemde Tom Gesgarz de remise desondanks. De Baarn-trainer baalde logischerwijs van het feit dat zijn ploeg een 2-0 voorsprong had weggegeven. Manu Neto Gomes De Almeida en Jan-Paul de Kievit bezorgden Baarn een snelle en comfortabele voorsprong, maar Saddy de Koning deed nog voor rust iets terug namens VVZ. In de tweede helft verzorgde Stefanos Zymaris de gelijkmaker en bleef een winnaar, ondanks kansen over een weer, uit.

TOV ging op bezoek bij DOSC met 3-2 onderuit. De Baarnaars kwamen een slappe openingsfase, waarin DOSC snel op 2-0 kwam, niet meer te boven. Door twee keer te scoren maakte Simon van den Abeelen het nog wel spannend, maar het kwaad was al geschied.

’t Gooi incasseerde een gevoelige tik door op eigen veld met 0-3 onderuit te gaan tegen directe concurrent Odysseus ’91. De Hilversummers lieten daarmee na een gaatje te slaan met de onderste ploegen.

Hees werd met 5-0 afgedroogd door Buitenboys, dat daarmee de tweede periodetitel veiligstelde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal