Max, Freddie en Thomas zetten skate-event op in Muiden; ’We willen zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen voor een echte skatebaan’

Tieners willen in Muiden ook een tof skatepark.
© deel poster Katercup
Muiden

Max, Freddie en Thomas (12 en 14 jaar oud) uit Muiden willen een skatebaan in hun stad. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben ze zondag - met een beetje hulp van jongeren projectbureau STAD - het skate-event de Katercup opgezet.

Tijdens de Katercup willen de drie zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen en de gemeente overtuigen dat een skatepark in Muiden écht nodig is. Naast het skate-event hebben de jongens met een filmmaker een promofilmpje gemaakt en een petitiewebsite opgezet.

Voor de wedstrijd zondag zetten de drie bij restaurant Gieling aan de Weesperstraat in Muiden een parcours uit waar iedereen zijn beste tricks kan laten zien. Jongeren en buurtbewoners die het plan willen steunen zijn uitgenodigd en ook burgemeester Han ter Heegde komt.

Dankzij sponsors zijn er zelfs prijzen te winnen bij de Katercup die om 14.00 uur begint en tot ongeveer 16.30 uur duurt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.