Collega’s van de medewerker van Nike met coronavirus in Hilversum liepen geen gevaar op besmetting. GGD: ’Tijdens besmettelijke fase was hij niet op kantoor’

Bussum

Collega’s in Hilversum van de medewerker van Nike die het coronavirus heeft, hebben geen gevaar gelopen op besmetting. De man is tijdens de besmettelijke fase niet op het Europese hoofdkantoor van Nike in Hilversum geweest.

Dat heeft nader onderzoek van de GGD Gooi en Vechtstreek uitgewezen. Nike liet het personeel van het hoofdkwartier op het Arenapark zondagavond via een e-mail weten dat alle kantoren maandag en dinsdag hermetisch op slot gingen voor een grondige schoonmaak van de panden. Dit besluit werd genomen nadat bij een medewerker het coronavirus was vastgesteld.

Bij Nike op het Arenapark in Hilversum werken 2.000 mensen uit 80 verschillende landen. De medewerkers wonen in het hele land.

Lees ook: Europees hoofdkwartier Nike in Hilversum dicht vanwege coronabesmetting

De GGD maakt dinsdagmiddag ook bekend dat de betreffende medewerker van Nike geen inwoner is van de regio Gooi en Vechtstreek. Waar de man wel woont is niet bekendgemaakt.

Op dit moment worden nog vier inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek getest op het coronavirus. De uitslag kan volgens de GGD ieder moment binnenkomen.

Mocht er een besmetting zijn dan wordt dat meteen gemeld op de live-blog op de website van de GGD Gooi en Vechtstreek.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.