Twee jonge mannen aangehouden voor overvallen op snackbar en supermarkt in Hilversum

© Foto: ANP
Hilversum

Een 17-jarige jongen en een 18-jarige man uit Huizen zijn aangehouden in verband met twee overvallen op een snackbar en een supermarkt, beide in Hilversum, in november vorig jaar. Twee eerder aangehouden verdachten werden vrijgelaten na het ontbreken van bewijs.

Cafetaria Xindy (voorheen Snackbar Röling) op de Kleine Drift werd op woensdag 21 november 2019 opgeschrikt door een overval. Rond 23.00 uur bedreigden twee overvallers eigenaresse Xindy Guo met een vuurwapen en een mes. De daders namen het geld uit de kassa mee en gingen er daarna op een scooter vandoor.

Vijf dagen later, op 25 november, werd supermarkt Attent in de Minckelersstraat overvallen. Daar bedreigden twee mannelijke verdachten het personeel met twee grote messen.

Een dag na de overval op de supermarkt, een dagbestedingsproject voor cliënten van zorginstelling Sherpa, werden twee jonge mannen aangehouden. Het tweetal werd wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Bij BureauNH werd op 4 december 2019 aandacht besteed aan de twee overvallen. Na deze uitzending kwam er ’zeer bruikbare informatie’ binnen, laat de politie maandag weten. De recherche heeft daarop met meerdere getuigen gesproken. Onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de twee verdachten uit Huizen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.