Dit jaar de 35ste en allerlaatste Kennedymars door de regio Gooi en Vechtstreek

Deelnemers uit de editie van 2011.
© archieffoto studio kastermans
Hilversum

Het is dit jaar voor de laatste keer dat er een Kennedymars in deze regio gelopen zal worden. Na 35 jaar trekt de organisatie van de Kennedy-Mars-Hilversum de stekker eruit.

’Dit wordt echt de laatste Kennedymars die onder de vlag van S.V. de LAT (Sportvereniging de Lange Afstand Tippelaars, red.) wordt georganiseerd’, laat de organisatie aan deze krant weten. ’Al vanaf de dertigste editie in 2015 was het onzeker of een volgende tocht kon doorgaan. Marsleiders, Gerard en Evelyn van Blaricum, vonden het toen na 28 keer organiseren hoog tijd dat andere leden van de vereniging het van hen overnamen’. André Loos had interesse, maar moest na twee jaar stoppen op doktersadvies. Gerard en Evelyn van Blaricum besloten om het stokje weer over te nemen, maar stoppen er na dit jaar toch echt mee. En dus voorgoed.

En dat terwijl de wandeltocht volgens de organisatie tot een heuse ’klassieker’ gerekend mag worden. ’De Kennedy-Mars in het Gooi geldt als een van de mooiste van Nederland en krijgt een hoog waarderingscijfer van de deelnemers. Zij komen uit het hele land, tot zelfs over de grens. Er zijn er zelfs twee die de tocht al 33 keer succesvol hebben volbracht’, aldus S.V. de LAT. Op het hoogtepunt liepen er 250 mensen mee.

Tijdens de Kennedymars is het de bedoeling om 80 kilometer te lopen binnen twintig uur. Dat is een uitdaging die president John F. Kennedy zijn soldaten gaf, omdat hij vond dat ze niet getraind genoeg waren. Deze loop kreeg in 1963 wereldwijde opvolging.

In het Gooi wordt van Hilversum door Bussum, Naarden, Muiderberg naar Muiden gelopen. De terugweg voert onder meer langs IJburg, Vreeland en Breukelen.

De wandeling start voor het laatst op vrijdagavond 8 mei om 22.00 uur. Inschrijven kan via www.delat.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.