Premium

Liefde voor moeder gaat te ver; stalkende zoon (47) veroordeeld tot celstraf en verplichte hulp

Liefde voor moeder gaat te ver; stalkende zoon (47) veroordeeld tot celstraf en verplichte hulp
Loenen

De 47-jarige Robin van L. uit Loenen aan de Vecht die zijn eigen moeder heeft gestalkt, is dinsdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot een maand gevangenisstraf waarvan het grootste deel voorwaardelijk.

De politierechter legde ook een contactverbod met de moeder, een verplichte klinische behandeling en een meldplicht bij de reclassering op.

Moeder stapte in mei naar de politie. Ze zei dat ze het vreselijk vond om aangifte te doen tegen haar zoon, maar die zoon hield niet op. Hij had zijn sleutel van haar woning in Loenen aan de Vecht ingeleverd, maar hij bleef haar lastig vallen. Hij belde haar 150 keer op een dag. Zijn moeder wil vooral dat haar zoon hulp zoekt.

De wijkagent voerde een zogenoemd stopgesprek met de verdachte. De agent rapporteerde dat de Loenenaar geen tegenspraak duldt. Van L. kreeg van de rechter al eens een contactverbod opgelegd, maar dat heeft hij al twee keer geschonden.

Op moederdag ging hij weer op bezoek. Na dit bezoek zat moeder onder de blauwe plekken. Zij deed aangifte van mishandeling. De zoon was het daar niet mee eens. Hij zei dat zijn moeder hysterisch was geworden. Hij blijft langs komen om haar te helpen, zei hij.

De officier vroeg vanwege dat geweld daarom naast alle behandelingen ook 60 uur werkstraf. Van L. hield vol dat er geen stopgesprek met de wijkagent was geweest en dat hij niet wist dat hij niet meer langs mocht komen. De verdediging vond dat er te weinig bewijs was. De rechter zag wel voldoende bewijs dat de Loenenaar zich schuldig heeft gemaakt aan belaging, maar Van L. werd vrijgesproken van mishandeling van zijn moeder.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.