NS presenteert de ’Stationsbelevingsmonitor 2019’, hoe hoog staan de stations in onze regio?

NS presenteert de ’Stationsbelevingsmonitor 2019’, hoe hoog staan de stations in onze regio?
Station Baarn.
© archieffoto
Baarn, Hilversum

De slingers kunnen uit in Baarn, want het lokale station is het populairste station van de regio. Dat is tenminste de uitkomst van de vrijdag door de NS gepresenteerde ’stationsbelevingsmonitor 2019’. Maar liefst 87 procent van de geënquêteerde treinreizigers vindt het monumentale Baarnse stationnetje minimaal een rapportcijfer 7 waard.

NS voert elke paar jaar een ’stationsbelevingsmonitor’ uit om de kwaliteit van de stations in de gaten te houden. Volgens het vervoerbedrijf speelt het station een grote rol in de totale reiservaring, vandaar. NS investeert daarom onder meer in veiligheid, watertappunten, Stationshuiskamers, fietsenstallingen en wat verder maar het welbevinden op en rond de perrons kan vergroten.

Station Baarn, sinds kort ook nog eens versterkt met een VVV, gooit regionaal gezien de hoogste ogen, maar landelijk gezien is er nog wel wat te winnen. De top-3 bestaat uit het Limburgse Klimmen-Ransdaal (97 procent gaf minimaal een 7), het Friese Mantgum (94 procent) en het Limburgse Houthem-St. Gerlach (94 procent). Het onderzoek vermeldt overigens niet wat de reizigers nou precies zo goed vinden aan de stations.

Hoe doet de rest van de regionale stations het? Station Soest scoort net iets minder dan Baarn (84 procent geeft een 7 of hoger) en station Soestdijk volgt met 82 procent.

Station Naarden-Bussum krijgt van 80 procent van de reizigers minimaal een 7 op het rapport en is daarmee het best scorende Gooise station. Daarna volgen Bussum-Zuid (76 procent), Hilversum (74 procent), Soest Zuid (71 procent), Hilversum Mediapark (70 procent), Hilversum Sportpark (70 procent) en station Weesp (67 procent)

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.