Wandeling ’Verder leven na verlies’ door de ’s-Gravelandse natuur werkt heilzaam

Wandeling ’Verder leven na verlies’ door de ’s-Gravelandse natuur werkt heilzaam
Miranda van den Eijnden.
© Archieffoto
Kortenhoef

Miranda van den Eijnden van Artesia uit Kortenhoef houdt zondag 1 maart weer een ’Wandeling na verlies’ door het bos.

De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent en hier aandacht aan wil geven - hoe kort of lang geleden dit verlies ook is geweest.

Van den Eijnden: „We willen lotgenoten met elkaar in contact brengen. Lotgenoten hebben elkaar veel te vertellen en hoeven niet veel uit te leggen. Het doet deelnemers zichtbaar goed om te kunnen praten over hun verlies en over hoe zij proberen om hun leven weer te leven. Het lopen in de natuur heeft vaak een heilzame werking.”

Daarnaast kunnen deelnemers bij haar terecht met hun verhaal en vragen. De Kortenhoefse is ervaringsdeskundige en werkt als verliesbegeleider.

De wandeling - die een uur duurt - heeft elke maand een thema. Deze keer is dat ’Verder leven na verlies’. Deelname kost een tientje. De wandeling op zondag 1 maart start om tien uur ’s ochtends, bij beeldentuin De Zanderij aan de Oude Meentweg 2 in ’s-Graveland. Na afloop kan er nog worden gepraat bij De Zanderij. Eventeueel kan daar ook iets worden gedronken - dit is voor eigen rekening. Aanmelden via e-mail info@praktijkartesia.nl of via telefoon 06-23665687 (zie ook www.praktijkartesia.nl).

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.