Premium

Sophia Kruithof uit Weesp naar finale The Voice of Holland, Ayoub uit Huizen en Kes uit Bussum verliezen cross battles RTL talentenshow

Sophia Kruithof uit Weesp naar finale The Voice of Holland, Ayoub uit Huizen en Kes uit Bussum verliezen cross battles RTL talentenshow
Sophia Kruithof begeleidde zichzelf tijdens de voorrondes van The Voice of Holland steeds met haar gitaar.
© Foto RTL
Hilversum

Van de drie Gooise zangtalenten die de afgelopen weken meededen aan The Voice of Holland (TVOH) gaat alleen Sophia Kruithof naar de finale.

Sophia Kruithof uit Weesp kreeg na haar cross battle met Danilo een overweldigende 84 procent van de stemmen. De leerlinge van het Vechtstede College die zichzelf begeleidde op haar gitaar maakte opnieuw veel indruk met haar performance.

Ayoub uit Huizen legde het in de cross battle af tegen Stef. Stef kreeg 64 procent van de stemmen en Ayoub 36 procent. De steun van voetbal international Wesley Sneijder - die op de tribune zat - mocht niet meer baten. Ayoub zong in de cross battle het liedje ’Parijs’ (Praat Nederlands met me’) van Kenny B.

De laatste battle ging tussen de Bussumse Kes van den Broek en Emma. Kes zong een liedje van Miley Cyrus. Haar vriendinnengroepje uit Naarden sprak haar via een live-verbinding met de studio moed in. ,,Kes is supergoed en ze kan heel goed dansen”, joelden haar vriendinnen. Ook haar coach, de rapper Lil’ Kleine, verklaarde supertrots te zijn op haar.

Ali B., een van de andere drie coaches, zei na de battle van Kes en Emma dat Emma zelfverzekerder overkwam op het publiek. Maar de andere coaches benadrukten juist dat Kes tijdens de weken dat ze meedeed aan The Voice steeds een andere kant van zichzelf liet zien. Zo stond ze bij een eerdere aflevering met een groep op het podium. Maar tijdens de cross battle vrijdagavond stond ze alleen op het podium.

Het mocht niet baten, want Kes’ tegenstandster Emma ging er met de winst vandoor. Emma kreeg 67 procent van de stemmen die via sms en telefonisch konden worden doorgegeven.

Volgende week, vrijdag 28 februari, is de finale.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.