Premium

Eén stekker voor alles

Eén stekker voor alles
Links de Xtorm Voyager Powerbank en de Edge Power hub.
© foto TLG

Op Schiphol worden ze altijd een beetje nerveus van mij bij de bagagecontrole. Mijn rugzak gaat steevast op voor visuele controle.

Van al die kabels, stroomadapters en de powerbank heeft de hypermoderne scanner geen kaas gegeten en neemt dus het zekere voor het onzekere.

Sinds ik met de Voyager Xtorm usb-C powerbank en de Edge usb-C powerhub reis, heb ik daar geen last meer van. Eén stekker in het stopcontact (van de Edge) en je hebt zes aansluitingen om alles op te laden. Is je powerbank vol, dan kun je maar liefst acht keer inpluggen. Stroomadapters zijn niet meer nodig, alleen een paar kabeltjes.

De Edge heeft twee usb-C aansluitingen (60W en 30W) en twee usb 3.0 snellaadaansluitingen. Gebruik je de 60W usb-C van de Edge voor het opladen van de Voyager powerbank, dan ruil je die aansluiting in voor een 15W usb-C op de Voyager, maar krijg je er nog eens twee usb 3.0 snellaadaansluitingen bij. Keuze zat dus.

Het is alleen jammer dat geen van beide draadloos laden ondersteunen. Dat had het nog makkelijker gemaakt voor een aantal van mijn gadgets. De Voyager is voorzien van twee kleine kabels (usb-C naar usb-C en usb-C naar lightning voor Apple). Die helpen je al een eind op weg, maar met twee of drie extra kabeltjes die meegeleverd zijn bij je telefoon, koptelefoon of smartwatch ben je helemaal klaar. Alle adapters laat je thuis en alles wat je nodig hebt is één stopcontact. Dankzij de krachtige powerbank (26000 mAH) zit ook mijn laptop met usb-C oplaadpoort nooit zonder stroom.

Lenno van Dekken

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.