Premium

Ook laatste medewerker van Hilversums gastouderbureau vrijgesproken van fraude en valsheid in geschrifte

Ook laatste medewerker van Hilversums gastouderbureau vrijgesproken van fraude en valsheid in geschrifte
Hilversum

Een 35-jarige voormalige medewerkster van een Hilversums gastouderbureau is vrijgesproken van fraude en valsheid in geschrifte. Dit betekent dat uiteindelijk geen enkele medewerker van het bureau is veroordeeld.

De rechtbank van Lelystad stelt in haar vonnis dat de strafdossiers onmiskenbaar vragen oproepen waar het gaat om de zorgvuldigheid en rechtmatigheid van de door het gastouderbureau geleverde diensten en gevoerde administratie. Maar het wettig en overtuigend bewijs ontbreekt om de medewerkers daadwerkelijk te veroordelen voor valsheid in geschrifte. Dit betekent ook dat alle ouders die schadeclaims hebben ingdiend, die niet zullen ontvangen.

Twee medeverdachten van de 35-jarige vrouw zijn vorig jaar al door de rechtbank vrijgesproken van verduistering en valsheid in geschrifte.

Zeven gastouders deden in 2015 aangifte tegen het Hilversumse gastouderbureau. Zij verdachten het bureau van fraude met betrekking tot het aanvragen van kinderopvangtoeslagen bij de Belastingdienst voor de jaren 2008 tot 2014. Volgens die aangiftes zouden de aanvraagformulieren – waar het gaat om het aantal oppasuren, de vermelde gastouder(s) en de handtekeningen – niet naar waarheid zijn ingevuld waardoor de ouders de kinderopvangtoeslagen niet of maar gedeeltelijk ontvingen. Het bureau zou op die manier zo'n honderdduizend euro - bestemd voor de ouders - hebben verduisterd.

Nu ook deze laatste medewerker is vrijgesproken lijkt er een einde te komen aan deze zaak.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.