Rotaryclub stopt met dorpsdiner in Laren

Rotaryclub stopt met dorpsdiner in Laren
Dorpsdiner editie 2012: hoedjes en in het wit gestoken deelnemers.
© Archieffoto Studio Kastermans
Laren

Er wordt dit jaar geen dorpsdiner meer georganiseerd op de Brink in Laren. Rotaryclub Laren-Blaricum laat weten er na veertien succesvolle edities mee te stoppen, omdat enkele grote sponsors zich hebben teruggetrokken.

In een persbericht noemt de Rotaryclub het ’onverantwoord’ om door te gaan. Reden: ,,De toegangsprijs voor deelnemers zou te hoog worden’’. Voor een toelichting was de Rotaryclub woensdag niet bereikbaar. Onbekend is daardoor welke sponsors zijn afgehaakt, hoeveel sponsorgeld daarmee is gemoeid en hoe duur het voor deelnemers zou worden als het dorpsdiner dit jaar toch zou doorgaan.

In 2017 telden deelnemers 32,50 per couvert neer. Daarvoor kregen ze een 4-gangenmenu, inclusief borrelhappen, maar exclusief consumpties. Dat jaar schoven er zo’n 750 gasten aan. Voor de laatste editie betaalden de toen 450 deelnemers vorig jaar 44,50 euro per couvert. De opbrengst van de dorpsdiners werd telkens geschonken aan plaatselijke goede doelen.

Eén keer, in 2018, stonden de eettafels opgesteld in de tuin van Singer. Omdat dat bij deelnemers minder goed in de smaak viel, werd de volgende – en naar nu blijkt laatste – editie weer traditiegetrouw gehouden op de Brink.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.