Premium

Jimmy Reijnders wil met ’s-Graveland uit het drijfzand van de degradatiezone blijven: ’En dat zit er zeker in’

Jimmy Reijnders wil met ’s-Graveland uit het drijfzand van de degradatiezone blijven: ’En dat zit er zeker in’
Mits fit is Jimmy Reijnders met zijn scorend vermogen een belangrijke kracht voor ’s-Graveland.
© Archieffoto
’s-Graveland

Na wat moeizaam verlopen eerste maanden in de derde klasse C bij de zondagamateurs lijken de voetballers van ’s-Graveland aardig gesetteld te zijn in hun nieuwe omgeving. Afgelopen weekeinde boekte de ploeg van Leon Roorda een heel belangrijke zege op het veld van subtopper Ouderkerk. Het werd 3-4, mede dankzij twee goals van Jimmy Reijnders.

Door dat resultaat mag ’s-Graveland wat meer hoop koesteren dat het zo ver kan wegblijven van de onderste plaatsen dat de nacompetitie kan worden ontlopen. Misschien kunnen de blauw-witten zelfs wel de sprong maken naar de middenmoot. Zeker als Reijnders fit blijft behoort dat tot de mogelijkheden.

Reijnders en fitheid: het is een lastig verhaal. De aanvaller heeft vaker en intensiever moeten revalideren dan hem lief is. Een nare enkelblessure heeft hem een hoop ellende opgeleverd. „Het gaat nu goed met die enkel, maar helemaal pijnvrij ben ik nog niet”, aldus de 26-jarige kok, woonachtig in Hilversum. „Het is iets dat ik inmiddels heb geaccepteerd, het zal vermoedelijk altijd wel een beetje een zwakke plek blijven. Het belet me niet om te voetballen en dat is het belangrijkste. Soms heb ik nauwelijks last en op een volgend moment juist wel, het verschilt heel erg. Ik ben eraan geopereerd, zoals ik ook aan het begin van dit seizoen ben geholpen aan een scheurtje in de meniscus. Ja, je zou haast zeggen: het is altijd wat met die Jimmy.”

Aanpassen

Een veilig plekje in de middenmoot, weg van het drijfzand onderin, dat was vooraf de wens van de promovendus. „En dat zit erin, zeker als we wedstrijden zoals die van zondag bij Ouderkerk gaan winnen. Er is een duidelijke top in deze poule, met vier ploegen die echt over meer kwaliteit beschikken. We hebben ons in sommige wedstrijden wel wat moeten aanpassen. Uit bij ZSGO wilden we het de tegenstander moeilijk maken door hoog druk te zetten. Daar speelt dat soort teams heel gemakkelijk onderuit, dat lukt dan gewoon niet. Het werd een kansloze 7-0 nederlaag. Thuis hebben we het vervolgens toch wat anders aangepakt en konden we er wél een wedstrijd van maken. Dat biedt dan weer perspectief.”

Na de afgelopen seizoenen onder leiding te hebben gestaan van de ervaren Ronald Heerschop, is momenteel Roorda dus de verantwoordelijke man op technisch gebied. Het blijkt dat er behoorlijke verschillen zijn tussen de twee. „Het spel ligt nu veel meer stil bij de trainingen. Leon legt graag dingen uit en iedereen begrijpt hem ook. Er zijn ook wat meer variaties in oefenvormen. Bij Ronald was het bij de partij toch vaak: hier heb je de bal en veel succes. Geen verkeerd woord over hem hoor, ik heb echt een heel fijne tijd gehad onder Ronald. Maar een andere trainer met een andere aanpak, dat is ook prima.”

Rooskleurig

De toekomst van ’s-Graveland ziet er volgens Reijnders eigenlijk best rooskleurig uit. „We zitten met een redelijk jonge selectie, daar zit nog wel wat rek in. In de onder-19 lopen jongens rond die het niveau nu al aankunnen. Ze doen ook al regelmatig mee met het eerste. Dan krijgen we straks een bredere groep en kunnen we eventuele klappen wat gemakkelijker opvangen. Het ziet er echt wel goed uit bij de club.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal