Vertrouwen in PWN-directeur Joke Cuperus opgezegd: ze is per direct opgestapt

Joke Cuperus.© Archief

Merlin Mulder
Velserbroek

De directeur van waterbedrijf PWN, Joke Cuperus, heeft per direct haar werkzaamheden neergelegd. De Raad van Commissarissen (RvC) en de provincie Noord-Holland hebben het vertrouwen in haar opgezegd.

Dit is maandag bekendgemaakt aan het personeel. De provincie is de enige aandeelhouder van het bedrijf. Waar de vertrouwensbreuk mee te maken heeft, wil de woordvoerder van PWN niet zeggen. ,,De vertrouwensbreuk is iets tussen de raad van commissarissen en de provincie. We kijken nu liever vooruit.’’

De provincie laat weten dat het opzeggen van het vertrouwen een gezamenlijk besluit is geweest. ,,De provincie en de RvC maakten zich al enige tijd zorgen over de aansturing van het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf. De directeur heeft de provincie als aandeelhouder onjuist en onvolledig geïnformeerd over problemen die er spelen.’’

Cuperus laat in een reactie weten het niet eens te zijn met haar ontslag. ’Ik ben daar nog over in gesprek met PWN.’ Verder kan ze niets over de kwestie zeggen.

Cuperus was sinds november 2015 algemeen directeur van PWN. Ria Doedel neemt haar werkzaamheden voorlopig over en is benoemd tot interim directeur. Zij gaf sinds 2007 leiding aan het Limburgse waterbedrijf WML, waar ze tot 1 januari werkzaam was. Ze had haar functie neergelegd omdat ze toe was aan een nieuwe uitdaging.

De provincie en de Raad van Commissarissen willen dat de uitdagingen zo snel mogelijk adequaat worden opgepakt. Er is een interim-directeur aangesteld die de situatie de komende periode vlot moet trekken en PWN slagvaardig voor de toekomst maakt.

Ria Doedel© foto linkedin

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.