Door IJsselmeervogels afgeserveerde Achraf Nejmi kiest op gevoel voor Eemdijk: ’Ze gaven mij echt een gevoel van waardering’

Door IJsselmeervogels afgeserveerde Achraf Nejmi kiest op gevoel voor Eemdijk: ’Ze gaven mij echt een gevoel van waardering’
Achraf Nejmi, hier in de achtervolging op Kozakken Boys-speler en oud-prof Royston Drenthe, baalt nog altijd van zijn aanstaande vertrek bij IJsselmeervogels: ,,Ik hoor van veel supporters dat ze niet willen dat ik vertrek.’’
© Archieffoto
Bunschoten

Eemdijk heeft komend seizoen de beschikking over Achraf Nejmi. De 28-jarige middenvelder maakt de overstap van tweededivisionist IJsselmeervogels naar de dorpsgenoot, uitkomend in de hoofdklasse B.

,,Mijn keuze voor Eemdijk is mede tot stand gekomen door de warmte en openheid van de club. Ze gaven mij ook echt een gevoel van waardering. Daarnaast ken ik trainer Willem Romp – waarmee ik kan lezen en schrijven - nog uit onze gezamenlijke tijd bij Hercules”, vertelt Nejmi.

De verdedigende middenvelder kreeg begin januari te horen dat hij moest vertrekken bij IJsselmeervogels. ,,Daar ben ik nog wel teleurgesteld over, ja”, stelt de Utrechter, die vijf seizoenen het rode shirt om zijn schouders had. ,,Ik hoor van veel supporters dat ze niet willen dat ik vertrek. Maar het is de beslissing van de club. Daar heb ik mij bij neer te leggen.”

Waar velen hadden verwacht dat Nejmi op het hoogste amateurniveau actief zou blijven, kiest de middenvelder voor een stap naar de hoofdklasse. ,,Ik had ook wel de ambitie om in de tweede divisie te blijven spelen. Er was een club die zich bij mij meldde, en wat clubs die geïnteresseerd waren, maar tot concrete aanbiedingen heeft dat niet geleid, al bewijs ik wekelijks als basisspeler dat ik het niveau nog aan kan. Daar ben ik ook van overtuigd, maar ik ga met opgeheven hoofd en veel zin naar Eemdijk.”

Bestuurslid technische zaken Jan van Twillert van Eemdijk reageert verheugd op het vastleggen van Nejmi, in het dagelijks leven werkzaam als communicatiemedewerker bij een woningcorporatie in Utrecht. ,,Dit soort spelers zijn voor ons alleen haalbaar als alles klikt en het verhaal en de ambitie van Eemdijk een kriebel losmaakt bij een speler. Dat is gebeurd en daar zijn wij erg trots op.”

Over de voetbalkwaliteiten van Nejmi is Van Twillert duidelijk. ,,Het is een middenvelder die nooit verzaakt, altijd op de goede plek staat en zelden balverlies lijdt. Achraf is een speler die je pas gaat missen als hij niet in het veld staat en hij is doordrongen van spelinzicht. Voor ons een speler van de buitencategorie.”

Nejmi wil de komende maanden alles op alles zetten om de titel in de tweede divisie te winnen met IJsselmeervogels. ,,Ik wil afsluiten op de botter. En dan bij Eemdijk aan een mooie, nieuwe uitdaging beginnen. Ik ben vereerd dat Eemdijk mij heeft gevraagd”, besluit de ‘Cocu van IJsselmeervogels’, zoals de bijnaam van Nejmi luidt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal