Premium

De Speler van de Week is een 42-jarige keeperstrainer: ’Stuijvertje’ wisselen onder de lat van Eemnes

De Speler van de Week is een 42-jarige keeperstrainer: ’Stuijvertje’ wisselen onder de lat van Eemnes
Voor het eerst in twee jaar stond de eigenlijk al afgezwaaide Folkert Stuijver weer eens tussen de palen bij de Eemnes.
© Eigen foto
Eemnes

Wat doe je als de eerste en tweede keeper beiden niet beschikbaar zijn? Dan help je de club waar je keeperstrainer bent, moet Folkert Stuijver afgelopen week gedacht hebben. De 42-jarige doelman in ruste maakte zaterdag zodoende noodgedwongen zijn rentree in de hoofdmacht van Eemnes.

,,Eerste keeper Wesley Out was op wintersport, terwijl tweede keeper Wessel Brouwer een knieblessure heeft. Ik was zelf vorige week weg met een uitje van de brandweer, maar kreeg al verscheidene appjes met de vraag of ik bij de trainingen wilde aansluiten, omdat ik aan de bak moest tegen KVVA”, begint Stuijver.

,,Ik heb dus meegetraind. Dat doe ik wel vaker, want als we een keeper tekort hebben, doe ik zelf nog mee. Gelukkig was ik dus nog niet helemaal roestig”, lacht het lid van de technische staf.

Ondanks zijn leeftijd kende de doelman toch wel wat zenuwen voor zijn rentree. ,,Wedstrijdspanning is toch wel echt heel anders, ben ik achter. In eerste instantie was het wel echt weer even wennen, maar toen ik er eenmaal stond, voelde het helemaal vertrouwd. Met de meeste jongens bij Eemnes heb ik nog samen gevoetbald. Al snel waren de grapjes weer aan de orde van de dag.”

Welkom terug

Stuijver begon overigens niet heel lekker, zo geeft hij aan. ,,De eerste de beste bal vloog er gelijk in. ’Welkom terug’, denk je dan. In het restant van de eerste helft heb ik nog maar één bal op doel gekregen. Die pakte ik wel. In de tweede helft kwam KVVA wat vaker bij ons voor de goal, gelukkig heb ik toen mijn meerwaarde wel kunnen laten zien.”

Zijn rentree smaakt vooralsnog niet per se naar meer. ,,We zijn nu twee weken vrij, dus als Wesley dan nog niet terug is van wintersport, zwaait er wat, haha. Maar never change a winning team hé?”, weet Stuijver een voetbalwet te noemen.

,,Ik moet eerlijk toegeven dat ik het wel gemist heb. Hoofdtrainer Wijnand van Wegen vroeg mij twee jaar geleden om assistent te worden. Daar heb ik wel een tijdje over getwijfeld, omdat het niet te combineren valt met zelf spelen. Het was dus wel een dingetje dat het direct het einde van mijn carrière betekende.”

Spierpijn

Stuijver is daags na de 1-3 overwinning van Eemnes bij KVVA een midweek weg met zijn gezin. Last van zijn gewrichten of spierpijn heeft hij niet overgehouden aan zijn rentree. ,,Nee hoor, de volgende dag heb ik ook weer gewoon zestien kilometer hardgelopen. Die hobby heb ik min of meer opgepakt toen ik besloot om Wijnand te helpen bij het eerste. Ik vind het lekker om bezig te zijn en fit te blijven. En voor het geval het nog een keer nodig is om in te vallen, wil ik er klaar voor zijn”, besluit Stuijver met een knipoog.

Meer nieuws uit Sport Regionaal