Soest ziet geen enkel probleem: kantoorvilla’s kunnen worden verbouwd tot appartementencomplexen

Nu nog grotendeels leegstaande kantoorvilla’s, straks appartementencomplexen.
© illustraties gemeente soest
Soesterberg

Vier grotendeels leegstaande kantoorpanden op een kantorenparkje aan de Amersfoortsestraat in Soesterberg worden omgebouwd tot woningen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Soest zien geen enkel probleem in de omvorming van werkruimtes tot wooncomplexen, de gemeenteraad moet zich er nog over uitspreken.

Het gaat in de vier kantoorgebouwen in totaal om 28 te bouwen woningen, variërend in grootte van 73 tot 240 vierkante meter. Drie van de vier kantoorvilla’s worden omgevormd tot koopwoningen, de vierde wordt gevuld met huurwoningen.

De grootste va de vijf kantoorvilla’s blijft voorlopig in gebruik als kantoorruimte.

’Een groot deel van de gebouwen staat al enige tijd leeg en economisch bestaat er geen bezwaar tegen een transformatie naar een andere bestemming’, oordelen burgemeester en wethouders van Soest. Buurtbewoners hebben weliswaar een zienswijze ingediend, maar de gemeente Soest ziet daar geen reden in om niet akkoord te gaan met de plannen. De door de buurt aangestipte zaken gaan meer over de uitvoering bij de bouw en de ontsluiting van het terrein dan over de komst van woningen. Daar heeft de buurt namelijk geen bezwaar tegen, zo bleek volgens de gemeente ook al tijdens een informatieavond.

Gevelaanzicht van hoe het kan worden.

Een vijfde kantoorvilla op het kantorenparkje aan de Amersfoortsestraat 124 blijft voorlopig nog wel in gebruik als kantoor. Burgemeester en wethouders hebben echter nu al laten weten er geen bezwaar tegen te hebben als ook dat pand wordt omgebouwd tot woningen. Dit kantoorgebouw - in tegenstelling tot de andere vier panden ook voorzien van een parkeerkelder - is een stuk groter dan de andere vier. In dit kantoorpand zouden 24 woningen of 28 zorgwoningen passen.

Op het terrein zijn volgens de gemeente voldoende parkeerplaatsen. Het terrein rond de kantoorvilla’s wordt bij de verbouwing tot wooncomplexen nog wel heringericht. De doorgang naar de achterliggende kavels blijft ongewijzigd.

De gemeenteraad gaat de komende weken de bestemmingswijziging bespreken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.