Doelman Varela vervangt Onana bij Ajax tegen Getafe

Doelman Varela vervangt Onana bij Ajax tegen Getafe
Bruno Varela.
© ANP
AMSTERDAM

Bruno Varela verdedigt donderdag het doel van Ajax in de uitwedstrijd tegen Getafe in de Europa League.

Trainer Erik ten Hag is niet aan de Portugees gaan twijfelen na zijn matige optreden van eerder deze week bij Jong Ajax. Varela had in het verloren duel met Jong FC Utrecht (7-2) schuld aan drie treffers.

"Dat zegt me niets", reageerde trainer Erik ten Hag nadat hem werd gevraagd wie de geschorst André Onana tegen Getafe moet vervangen. "Een speler die in het eerste heeft gespeeld brengt bij Jong nooit wat je kan verwachten. Hij weet ook dat het niet goed was. Hij kan op een hoger niveau keepen. Dat gaat hij donderdag ook doen."

Lees ook: Varela zit niet bij de pakken neer na slecht optreden met Jong Ajax

Voor Ten Hag staat Varela hoger aangeschreven dan zijn andere keepers Kjell Scherpen en Dominik Kotarski. "Varela heeft het vertrouwen van ons. Dat hebben we ook uitgesproken. Het is nu aan hem", zei hij.

Ten Hag hoopt nog steeds dat Perr Schuurs tegen Getafe in actie kan komen. De verdediger miste zondag het duel met RKC Waalwijk (3-0) wegens een liesblessure. Voor Quincy Promes. David Neres, Joël Veltman en Zakaria Labyad komt het duel met de nummer 3 van Spanje te vroeg.

Meer nieuws uit Ajax