Premium

Troubleshooter op het paleis; Wouter de Jong moet compleet vastgelopen Soestdijk-project weer op de rit zien te krijgen

De paleisplannen van de Meyer Bergman Erfgoed Groep, met in de rechterbovenhoek de woningbouw waar inmiddels alles om draait.
Baarn

Ga er maar aan staan. De toekomstplannen voor paleis Soestdijk zitten gigantisch in de knoop en iemand moet de boel weer op de rit zien te krijgen. En die iemand is Wouter de Jong. De gemeente Baarn heeft hem gevraagd als troubleshooter, informateur, mediator - of minder bloemrijk maar wel formeler: als adviseur. Aan hem de eer een oplossing te vinden voor het tekort van elf miljoen.

Wouter de Jong. Hij is van 1960. En van de ChristenUnie. Oud-burgemeester van Houten, voormalig gedeputeerde bij de provincie Utrecht, en daarvoor wethouder in Houten. Hij heeft vaker met soortgelijke bijltjes gehakt. ,,Als burgemeester, gedeputeerde en wethouder kom je natuurlijk vaker situaties tegen waarbij een enorme kluwen ontward moet worden. Dus ja, ik heb ervaring met dit soort klussen. Maar aan de andere kant: paleis Soestdijk is natuurlijk uniek. In die zin is deze klus onvergelijkbaar.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.