Premium

Oud-bankmedewerkers genieten van carrièreswitch: Stichting Bikkel doet verhuizingen en geeft vintage meubels tweede leven; Personeel met afstand tot arbeidsmarkt houdt van aanpakken

Het geschilderde kastje heeft gebreide wollen ’handschoentjes’ om de knoppen.
Soest

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uitdangend werk geven waar zij trots op kunnen zijn. Dat is het doel van Soester Stichting Bikkel. Voor een schappelijke prijs ruimen de ’Bikkel- movers’ woningen leeg. Collega’s pimpen de vintage meubels die een tweede leven krijgen in onder meer cafés en kantoorruimtes. Zij moeten flink aanpakken bij de activiteit die gerund wordt door twee vroegere bankmedewerkers. ,,Wij zetten geen zorgbril op. Het zijn collega’s, die zich niet kunnen verschuilen achter ziektebeelden”, zegt manager Jeroen Uijtewaal.

In de Soester Bikkelstore liggen trendy spulletjes uit de jaren zestig tot en met tachtig. Cor werkt aan een handgeknoopt tapijt van reepjes spijkerstof. Van slingers zijn stripboeken gemaakt en een piano is leeggehaald om er een plantenbak van te maken met wieltjes eronder. De Bikkels werken graag in de loods waar spullen onder handen worden genomen. Het haalt ze uit hun sociaal isolement, ze hebben elkaar nodig om de klus te klaren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.