Sebastian ’Der Bomber’ Schildt vergroot overlevingskansen AH ’78

Sebastian ’Der Bomber’ Schildt vergroot overlevingskansen AH ’78
Ferhat Ozturk blijft onder druk aan de bal voor AH ’78 (hier tegen Laren).
© Archieffoto
Huizen

Met een 2-0 overwinning op Baarn pakte AH ’78 drie heel belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Het gat naar de Baarnaars, die op twaalf punten staan, is nu verkleind tot één punt.

Doordat Altius ook won, zitten er nu vier punten tussen Odysseus, dat met veertien punten op een veilige elfde plek staat, en de Hilversumse hekkensluiter (tien punten), die op een rechtstreekse degradatieplaats bivakkeert.

Zoals bij elke thuiswedstrijd van AH ’78 ging het ook na dit duel over de staat van het veld. Altius-trainer Tom Gesgarz kon er niet over uit: „Als je vijf keer kunt overspelen op dit veld, ben je Barcelona”, sprak de scheidend trainer van Baarn - komend seizoen staat hij aan het roer bij Veenendaal - zijn afschuw uit over de erbarmelijke grasmat. „Het is jammer dat zulke velden nog bestaan in Nederland, in tijden van kunstgras.”

Overigens speelt ook de thuisploeg liever op een beter veld en bij het bestuur hopen ze dan ook dat de gemeente, als eigenaar, daaraan bij wil dragen.

Dit duel moesten beide ploegen het echter nog met het knollenveld stellen, met vooral lange ballen tot gevolg. Het was dus niet vreemd dat Sebastian Schildt de 1-0 uit een voorzet in tweeën binnenwerkte. Een eerste kopkans kon nog gekeerd worden, maar de rebound was een prooi voor de Duitse aanvoerder van AH. ’Der Bomber’ maakte kort na rust ook zijn tweede, uit een voorzet van Maikel van Amstel. „Die bijnaam, ook die van de Duitse voetballegende Gerd Müller, kreeg ik toen ik vanuit Duitsland naar SV Huizen kwam. Toen zeiden ze: ’Der Bomber’ komt. Dat is altijd zo gebleven.”

Eigenlijk is Schildt al drie jaar gestopt als voetballer. Inmiddels is hij assistent van AH-trainer Bertus van Effrink. Door personele problemen staat de teller voor de spits ondertussen toch alweer op zeven wedstrijden. „Eerlijk gezegd had ik liever gezien dat andere jongens ze hadden gemaakt en ik lekker naast Bertus kon zitten om die jongens te coachen. Maar ja, nood breekt wet.”

Ook andere wetten werden aan de laars gelapt. Harde tackles waren goed voor tweemaal rood en ook Gesgarz werd weggestuurd. De eerste rode kaart kwam al vroeg in de tweede helft maar het leverde de Huizers verder geen problemen op.

Het belooft een spannend competitieslot te worden, waarin nog van alles mogelijk is. Van Effrink: „De factor geluk gaat de doorslag geven. We hebben vertrouwen. Onze penningmeester zegt: het is wel leuk voor de omzet, die nacompetitie. Maar het is slecht voor je hart.”

AH ’78: Schaap; Van Amstel, De Boek, Honing, Stolwijk; Barmentlo, Haage, Cihan; El Kaddari (82. Van der Laan), Schildt (85. Allis), Franklin.

Baarn: Van der Vliet; Stagge, Termote, Reefman, Arends (70. Van Waning); J.Peek, Asag-Gau (53. V. Peek), kruis; Neto Gomes, Kaasjager, Verpaux (65. Lunter).

Meer nieuws uit Sport Regionaal